На Тернопільщині суд арештував землю монастиря УПЦ МП

20.02.2019 10:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: zaxid.net

Шумський районний суд Тернопільської області наклав арешт на землю комплексу монастиря XVII століття, до якого входять церква св. Іоанна Милостивого, 1636 р., корпус келій кінця XVIII ст., та Святі ворота, 1989 р. побудови, що у селі Малі Загайці Шумського району.

Як повідомив «Главком» з посиланням на рішення суду від 15 лютого, депутати Великозагаєцької сільської ради 17 грудня 2015 року затвердили проект землеустрою з відведення земельної ділянки в постійне користування Загаєцькому чоловічому монастирю Тернопільської єпархії Української православної церкви (Московського патріархату) площею 1,22 га для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій в Малих Загайцях на вул. Новосільна, 33А. При цьому саме за цією адресою розташований вищезгаданий монастир.

Водночас правоохоронці вважають, що сесія Великозагаєцької сільської ради при прийнятті спірних рішень вийшла за межі своїх повноважень, що суперечить статті 117 Земельного кодексу України щодо передачі земельних ділянок державної власності у комунальну власність, чи земельних ділянок комунальної власності у державну власність, а також ст. 122 цього ж кодексу щодо повноважень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо передачі земельних ділянок у власність або у користування.

За цим фактом 3 січня 2019 року Кременецька місцева прокуратура Тернопільської області відкрила кримінальне провадження за статтею «Зловживання владою або службовим становищем» Кримінального кодексу України, на підставі якого суд арештував вже згадану земельну ділянку.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zaxid.net