«Сквер Волонтерів пам‘яті Віктора Гурняка» тепер офіційно є у Тернополі

22.02.2019 20:43   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

«Сквер Волонтерів пам‘яті Віктора Гурняка» тепер офіційно є у Тернополі. Знаходиться він поблизу площі Героїв Євромайдану. Назву скверу затвердили тернопільські депутати на сесії міської ради 22 лютого 2019 року. Про це на своїй сторінці у Facebook написав один з депутатів Назар Зелінка:

«Тепер офіційно! Сесія Тернопільської міської ради прийняла рішення про присвоєння скверу поблизу площі Героїв Євромайдану назви «Сквер Волонтерів пам‘яті Віктора Гурняка»

Ініціативу облаштування «Скверу Волонтерів пам'яті Віктора Гурняка» на площі Героїв Євромайдану на місці існуючого безіменного та необлаштованого скверу ми спільно з дружиною Вітька Ira Gurniak та його сестрою Olka Gurniak подали в кінці 2016 року. Після чого проводилися громадські слухання. Концепцію громадського простору створили молоді архітектори-урбаністи громадської ініціативи «URBAN.te». Міська рада в 2017 році провела капітальний ремонт і благоустрій скверу згідно розробленого проекту.

Цей сквер увіковічнить неоціненний вклад усіх волонтерів у нашу майбутню перемогу! Дану ініціативу підтримали найбільші волонтерські організації Тернополя.

Viktor Gurniak (псевдо «Гарт») народився 8 червня 1987 в с. Городниця Гусятинського району Тернопільської області. 1994 року пішов у перший клас Тернопільської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №27 , під час навчання у школі був активним учнем, був вихованцем Тернопільський Пласт. Після закінчення дев’ятого класу школи продовжив навчання в технічному коледжі ТДТУ ім. І. Пулюя (тепер ТНТУ ім. І. Пулюя). У 2004 році став одним із співзасновників та першим курінним куреня ч.77 ім. Івана Гавдиди. Згодом стає членом 15 куреня УСП «Орден Залізної Остроги» ім. Святослава Завойовника. Керував інформаційною ділянкою в Тернопільському ПЛАСТі. Був активним учасником Майдану Революції Гідності. Згодом Віктор, як волонтер, збирав кошти і закуповував необхідні речі, допомагав із транспортуванням і самостійно доправляв вантажі, забезпечуючи необхідним спорядженням бійців «Айдару» та інших батальйонів у зоні АТО. У липні Віктор став співзасновником воєнно-патріотичної організації «Український легіон». У вересні 2014 року пішов служити добровольцем у батальйон «Айдар». 19 жовтня 2014р. (с-ще Сміле Слов'яносербського району Луганської області) український фотокореспондент, пластун, волонтер, військовик, боєць 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Міністерства оборони України загинув під час виносу тіла пораненого бійця в зоні АТО.

Дякую всім за підтримку!

Пам‘ятаємо....», - пише Назар Зелінка.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews