Знімальна група з США збирає на рівненському Поліссі унікальні факти

23.02.2019 21:40   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Знімальна група із США працює над фільмом про єврейського хлопчика, що в роки Другої світової війни втік від розстрілу. За унікальними фактами прибула на рівненське Полісся – у село Серники, що в Зарічненському районі. Про це повідомляє Північ-інфо та зарічненська газета «Полісся».

Єврейський хлопчик у роки Другої світової сховався від розстрілу серницьких євреїв у лісі й вижив. Це Натан Бобров. Нині йому вже за 80, й мешкає чоловік в Ізраїлі.

Знімальна група з США вже вдруге приїздить в село. Безпосередньо вони шукають людей, які їздили в Австралію на суд серницького поліцая Іванечка. Відомо, що група жителів Полісся їздила на цей суд і провела там два тижні. Нікого з тих людей вже немає в живих, але є їхні нащадки. Тож американці зустрічалися з дітьми свідків, які були в Австралії на суді.

null
Фото Північ-інфо

Людмила Полюхович розповіла їм про те, як велися розкопки розстріляних євреїв, як серничани їздили на суд в Австралію.

Її матір, нині покійна Надія Дмитрівна Полюхович, в той період працювала головою Серницької сільської ради і була весь час присутня на розкопках єврейських поховань, їздила і в Австралію, де всі 14 днів вела щоденник, де записувала події та власні враження, переживання, які відбувалися кожного дня, прожитого там.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews