У Франківську презентували «Портрети добровольців на війні» (Фото)

26.02.2019 16:59   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Бріз

У вівторок, 26 лютого, у Івано-Франківську відбулась презентація книги художника Сергія Пущенка «Портрети добровольців на війні». Подія символічно пройшла між роковинами «Небесної Сотні» та напередодні Дня українського добровольця, пише - Бріз.

У книзі зібрано 110 портретів захисників України, фотографії з бойових дій та дописи вояків. В альбомі є портрети шести добровольців із Прикарпаття.
Це перший тираж книги. Примірники розійдуться по школах та бібліотеках області.

За словами Сергія Пущенка, кожен портрет малювався за один сеанс від 1-ї до 4-ох годин.

«Ця книжка буде відігравати велику роль у вихованні нашої молоді - бо це історія України», - зазначив куратор виставки Василь Абрамів.

За його словами, альбом отримав відзнаку Національної спілки художників України «Краща журналістська акція» та державну премію імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах мистецтва.

«Добровольці - це не люди війни… це люди мирних професій, які в один момент зрозуміли, що мають захищати свою країну. Ми не йдемо здобувати чужі світи, але ми маємо мати сили і вміння боронити свою хату», - наголосив кіборг Андрій Шараскін (позивний «Богема»).

Нагадаємо, що минулого року Сергій Пущенко презентував художню виставку «Портрети добровольців на війні».


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бріз