У Смизькій ОТГ започаткували проведення благодійного ярмарку на допомогу хворим дітям

28.02.2019 15:13   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

21 грудня 2018 року депутати селищної ради прийняли рішення №1092 «Про затвердження соціальної програми «Дамо дітям шанс» на 2018-2020 роки, яким виділили 195 тис. грн на придбання тест-смужок до глюкометрів та інфузійних наборів, резервуарів для інсулінових помп для безкоштовного забезпечення інсулінозалежних хворих дітей.

Проте, вже за два місяці у громаді на цукровий діабет захворіла ще одна дитина, а тому 21 лютого 2019 року рішенням сесії № 1128 було внесено зміниу фінансову частину програми і виділено додатково ще 45 тис. грн.

Актуальність прийняття даної Програми зумовлена потребою у невідкладному вжитті заходів для поліпшення медичної допомоги та фінансової підтримки дітям, хворим на цукровий діабет.

Метою Програми є підвищення ефективності заходів, спрямованих на:
1. Зниження рівня захворюваності на цукровий діабет, зменшення ускладнень.
2. Збільшення тривалості та поліпшення якості життя хворих на цукровий діабет.
3. Профілактику, діагностику та лікування хворих на цукровий діабет, його ускладнень;
4. Запобігання та зниження рівня захворюваності на цукровий діабет, ускладнень, інвалідності та смертності;
5. Збільшення тривалості та поліпшення якості життя хворих шляхом підвищення рівня та забезпечення доступності медичної допомоги, адаптації їх у суспільстві.
6. Сприяння оптимізації чинного реєстру хворих на цукровий діабет;
7. Своєчасну діагностику ЦД шляхом проведення постійного скринінгу.

Крім того, Смизька селищна рада започаткувала проведення благодійних ярмарок на допомогу хворим дітям, перша з яких відбулася 23 лютого на території Смизького будинку культури.

До благодійної акції долучилися заклади освіти, культури, медицини, місцеві благодійники, ПрАТ «Єврошпон-Смига», виконавчий апарат Смизької громади.

Спільними зусиллями вдалося зібрати 10 000 грн, які вже передані родинам «солодких» діток. Завдяки таким добрим справам, кажуть організатори, разом будують громаду, дружню до дітей та молоді!

За матеріалами Смизької селищної об"єднаної територіальної громади

null
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews