На Тернопільщині 70 процентів озимих посівів перебуває у доброму стані

01.03.2019 10:13   Опубліковано : Ярослав Бачинський
Джерело: TeNews

На ланах Тернопільщини озимі культури в стадії зимового спокою набирають сил. Аграрії та фермери стверджують, що несприятливих погодних умов не спостерігалося, і рослини перебувають у доброму та задовільному стані.

- Торік посіяли 226 тисяч гектарів озимини, хоча спеціалісти прогнозували всього 197тисячі га, - інформує начальник відділу рослинництва департаменту агропромислового розвитку ОДА Надія Воскресенська. - По культурах: озимої пшениці - 206 тис. га, ячменю - 21,9 тис. га, ріпаку -76 тис. га, жита - 1,1тис га. Наразі 70 процентів усіх посівів перебуває у доброму, а 30 процентів у задовільному стані.

Аграрії констатують той факт. що несприятливих погодних умов не було зафіксовано, маючи на увазі зимові хуртовини, тріскучі морози та відлиги снігового покриву.

Понад 16 тис. га озимих культур посіяли у найбільшому сільськогосподарському районі Тернопільщини - Теребовлянському. Озимий клин у сільгосппідприємствах Зборівського, Гусятинського склав у межах 14 тис. га, 12-10 тис. га - у Чортківському та Заліщицькому районах.

Головний агроном області Надія Воскресенська відзначила високу схожість усіх культур, високі кондиції насіння імпортної та вітчизняної селекції та гібридів, дотримання усіх агротехнічних строків сівби, яку хлібороби краю провели оперативно та якісно й сумлінно.

Ярослав Бачинський


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews