На Тернопільщині чоловік збудував енергоощадний будинок з пляшок (Відео)

03.03.2019 18:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: 5 канал
Без гострих кутів, жодної цегли та ніяких металевих конструкцій. Натомість – круглий дерев’яний каркас і 5 тисяч скляних пляшок у фундаменті.

Круглий будинок звели у селі Петриків на Тернопільщині. Господарі кажуть, що незвична форма будівлі допомагає заощаджувати тепло. Енергоефективне житло бачили кореспонденти "5 каналу".

Господар будинку – Володимир Сеньків. Чоловік жартує про власний винахід: "Одні говорили, що вже церкву будують, інші – що цирк приїхав".

Нині Володимир із родиною готується до переїзду в новий будинок. Ззовні будівля нагадує величезну кулю. Трикімнатне житло площею 55 квадратних метрів зводили трохи більше двох місяців.

"Робили ми це своїми силами. На майстрах економили. Я називаю цей будинок "зроби сам", – розповідає винахідник.

Будинок без цегли на Тернопільщині

Зводити будинок Володимиру допомагали рідні. За архітектора – двоюрідний брат. Він розробив проект. Усі розміри розрахували за допомогою спеціального калькулятора в Інтернеті.

"Коли я хотів будувати цей купол, я взяв м’яч футбольний. Є шестикутні латки білі і п’ятикутні чорні. Я їх поділив на трикутники і так розраховував. Потім зайшов в Інтернет і побачив цю програму. Звірив свої розрахунки – у мене зійшлося", – зазначає будівельник Сергій Петришин.

Будинок без цегли на Тернопільщині

Будівництво коштувало 10 тис. доларів. Це дешевше, порівняно зі зведенням класичного будинку, запевняють господарі. Крім того, помешкання енергоефективне.

Власники планують заощаджувати, зокрема, на опаленні. В оселі облаштували так звану двоковпакову піч. Вона краще віддає тепло та потребує менше дров.

Будинок без цегли на Тернопільщині

Щоб закласти фундамент будинку, господар використав скляні пляшки.

"Тут ми використали приблизно 5 тисяч пляшок, а на сходах – шини. Це замість утилізації", – розповідає господар диво-будинку.

Будинок без цегли на Тернопільщині

Переїхати в нову оселю Володимир із дружиною планують навесні. До хати вже підведені всі необхідні комунікації, залишилося закінчити внутрішнє облаштування.

Леся Маньковська


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 5 канал  





Єдині новини

Радіо

TeNews Radio УХ Радіо

Головне за день