На Рівненщині бібліотекарі з усієї України спілкувалися на тему реалізації цілей сталого розвитку

04.03.2019 22:34   Опубліковано : Людмила Марчук
Джерело: RvNews

"Роль бібліотек в реалізації Цілей сталого розвитку 2016-2030" – бібліотечна конференція на таку тему відбулася у Рівненській обласній бібліотеці. Участь у конференції взяли й бібліотекарі з об’єднаних територіальних громад. Виступали та ділилися досвідом не лише бібліотекарі з Рівненщини, але й зі Львова, Запоріжжя, Сум.

Сучасні бібліотеки вже давно не ті, які були 20-30 років тому. Змінилися форми й методи роботи з читачами. Це еко-бібліотеки, інклюзивні центри для людей з особливими потребами, територія для вивчення медіаграмотності, молодіжні простори, місточки комунікації між владою та громадою, а також активні учасники реалізації Цілей сталого розвитку.

null
 Фото проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Досвідом поділилися колеги з усієї України. Зокрема на скайп-зв’язок вийшло чимало учасників і вони наголосили на важливості адвокаційних дій, включення бібліотек в національні плани дій реалізацій цілей сталого розвитку. Розповіли про роботу з волонтерами і проект "Зелений газон", який реалізували у Здолбунові.  Дізнались учасники й про інші цікаві проекти такі як виховання медіаграмотності студентів-медиків у Запоріжжі,  про "зелену" бібліотеку Сумського університету, грантовий проект "Маловідомі архітектурні пам'ятки Рівного" та інші.

null
 Фото проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Під час конференції  регіональний координатор ПРОООН з досягнення Цілей сталого розвитку Ольга Кашевська, сказала, що без виконання цілей сталого розвитку 2030 рік може настати без нас. Саме бібліотекарі мусять переконати в цьому суспільство. 

Обговорили також  роботу Рівненського обласного відділення Української бібліотечної асоціації, та здобутки року минулого і плани на майбутнє.

null
 Фото проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews