В місті Дубно рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на території гіпермаркету «Епіцентр-К»

06.03.2019 09:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: RvNews

П'ятого березня на території будівельного гіпермаркету «ЕПІЦЕНТР-К» міста Дубно рятувальники 5-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Рівненській області спільно з працівниками торгового центру провели тактико-спеціальні навчання. Під час навчань рятувальники відпрацьовували усі елементи рятувальних операцій у тісній взаємодії з екстреними службами та персоналом об’єкту на умовній пожежі.

null

За легендою, загоряння виникло в торговому залі, про що працівники об’єкту одразу після його виявлення повідомили Службу порятунку «101». Далі було невідкладно організовано евакуацію відвідувачів та персоналу із приміщень закладу. За лічені хвилини прибули рятувальники 4-го державного пожежно-рятувального загону, які в складі ланок газодимозахисної служби одразу евакуювали умовного постраждалого із задимленого приміщення та передали їх працівникам медичної допомоги. Після чого приступили до ліквідації умовної пожежі подали пожежний ствол.

null

Підрозділи екстреної медичної допомоги надавали невідкладну допомогу потерпілому та відправили до лікувального закладу.

Загалом до навчань залучалися 30 рятувальників на 4 одиниці пожежної й спеціальної техніки та служби взаємодії міста.

null

Як зазначив керівник навчань, такі тренування дають змогу перевірити правильність дій і рятувальників, і персоналу об’єкту – всі учасники навчаються швидко й безпомилково реагувати в екстреній ситуації. До того ж, при виявленні недоліків існує можливість їх проаналізувати та вчасно усунути, що у разі реальної загрози допоможе врятувати не одне людське життя.

За матеріалами ГУ ДСНС України Рівненської області.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews