Великого Кобзаря відкривала для себе молодь в Рівненській обласній бібліотеці для молоді

09.03.2019 00:48   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Шевченківські дні відбулися в Рівненській обласній бібліотеці для молоді, які відкрили Великого Кобзаря, знайомого і загадкового водночас. Читання «Слава і гордість українського народу» та «Читаймо Шевченка – вчимося у нього», флешмоб «Мій Шевченко», ерудит-турнір та пластові сходини «Шевченко і Рівненщина» поєднали всіх могутнім шевченківським словом. Учасники мали можливість глибше пізнати літературну спадщину, філософські думки та осягнути значимість Великого Кобзаря для сьогодення.

Флешмоб «Мій Шевченко» підтримали студенти РДГУ, НУВГП, автотранспортного коледжу, представники патрульної поліції м. Рівне та читачі бібліотеки. Сьогодні ми по-новому читаємо поезії Шевченка, бо неможливо уявити незалежну сильну Україну без його мудрих настанов. В холі бібліотеки створили відповідний простір з портретом молодого письменника авторства Михайла Присташа.

null
Фото надане Сергієм Кравченком

Всі охочі на широкий загал декламували улюблені рядки безсмертних поезій, слухали їх у виконанні інших та розповіли про власне розуміння творчості письменника. І у кожного свій Шевченко, бо всяк вибирає з його спадщини те, що йому найближче. Звучала історично-патріотична поезія, любовна лірика та вірші про природу. Полісменка Ірина Дейсун вокальним виконанням на бандурі пісні «Зоре моя вечірняя» надихнула присутніх на патріотичні почуття та гордість за те, що ми українці.

null
Фото надане Сергієм Кравченком

ЇЇ колега Сергій Смалько, родом з Черкащини, розповів, що Шевченко є для нього невід’ємною частиною України і символом рідної землі. Показав, тату-портрет Шевченка на руці. До акції долучилися студенти-іноземці з Республіки Гана, Еквадору, Таджикистану та Туркменістану, які по-особливому проникливо цитували легендарні вірші. А завершилося дійство бліц-турніром від поліцейських та світлинами на пам’ять.

null
Фото надане Сергієм Кравченком

Учні НВК №12 на голосних читаннях  «Читаймо Шевченка – вчимося у нього» продемонстрували чудове знання його відомих та невідомих творів. За їх результатами визначили кращих декламаторів та вручили дипломи. На книжкових виставках присутні могли переглянути видання  різних років, познайомитись з цитатами та висловами Шевченка. Бібліотекарі переконані, що такі акції підкреслюють духовну єдність українців, прагнення до свободи,  збереження незалежності та розвитку культури.

null
Фото надане Сергієм Кравченком

 

null
Фото надане Сергієм Кравченком

 

null
Фото надане Сергієм Кравченком

 

null
Фото надане Сергієм Кравченком

Матеріал надано Сергієм Кравченком


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews