На Рівненщині ще одна з парафій одноголосно перейшла до ПЦУ

11.03.2019 10:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело:

У селі Розваж Острозького району відбулися збори, під час яких парафіяни місцевої церкви святих Косми і Дем’яна одноголосно вирішили приєднатися до Православної церкви України.

Збори провели в неділю, 10 березня. Обговорення розпочалося з запізненням, адже жителів Розважа, охочих узяти участь у голосуванні було чимало. Відповідно до реєстраційного списку присутніми були понад 200 місцевих мешканців. Незначна кількість прихильників УПЦ МП на чолі зі священиком реєструватися відмовилася.

На початку парафіяльних зборів у сільському клубі не було вільних місць, чимало людей стояли. На розгляд було винесено чотири питання: обрання голови та секретаря парафіяльних зборів; обрання лічильної комісії; зміна підлеглості в організаційних і канонічних питаннях релігійної громади Свято-Космо-Дем’янівської громади села Розваж; визначення особи, уповноваженої в питаннях перереєстрації громади.

Перш, ніж розпочати збори, Сергій Корнійчук, якого пізніше обрали головою парафіяльних зборів, наголосив, що під час голосування особи, які не пройшли реєстрацію, не матимуть права голосу.

Натомість перед голосуванням першого питання прихильники УПЦ МП покинули залу після заклику настоятеля храму.

«Дорогі браття й сестри, хто підтримує Українську православну церкву з блаженійшим Онуфрієм прошу вийти», – сказав священик.

Зареєстровані члени парафіяльних зборів – 238 осіб – одноголосно проголосували за приєднання до Православної церкви України.

Наприкінці парафіяльних зборів перед присутніми виступив благочинний Острозького благочиння отець Юрій (Лукашик), який привітав вірян із таким рішенням, розповів про деякі юридичні тонкощі перереєстрації, відповідав на питання.

«Як надалі бути? Ходити до цієї церкви. Ходити обов’язково треба, бо душа прагне чистоти, особливо під час посту. Але будьте послідовними в рішеннях, бо в Україні відродилася українська церква», – зауважив отець Юрій.

Благочинний також наголосив, що всі треби жителів Розважа на час зміни підпорядкування виконуватиме він чи спеціально призначений священик, тобто без духівника селяни не залишаться.

«Так, певна група людей залишилася незадоволеною. Але раз вони пішли, значить вони програли. Якщо ці люди хотіли боротися за церкву, мали б бути тут присутні й висловити свої думки, міркування, хвилювання», – уважає отець Юрій.

Надалі громаду Свято-Космо-Дем’янівської парафії села Розваж чекає перереєстрація під юрисдикцію Православної церкви України.

За матеріалами https://ostrog.rayon.in.ua.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: