Палац в Прилбичах на фото 1932 року (Фото)

12.03.2019 20:35   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: LvNews

В Яворівському районі Львівської області знаходиться село Прилбичі. Розташоване за 12 км у південно-східному напрямку від Яворова. Село відоме тим, що тут народився митрополита Андрея Шептицького.

Читайте також

На найстарішій фото Польщі мешканець Самбора
Львів на фото 1918-1919 рр
Львівщина на фото німецького солдата (1941-1943)

Сьогодні, Новини Львівщини хочуть поділитись ретро світлинами із цього села, які датуються 1932 роком. На представлених кадрах можна побачити чудовий палац родини Шептицьких.

Палац було збудовано в 1872 році. У палаці був навіть свій музей, де містилися портрети родини Шептицьких і Фредрів, близько тридцяти полотен Симона Чеховича, досконалий портрет короля Яна ІІІ Собеського, малярські роботи Софії Фредро-Шептицької.

Палац оточував парк, найгарніший у тому краю. Обабіч садиби росли модрини, старі липи, гарний клен, рідкісні рожевоцвіті каштани, оцтове дерево, червонолистий бук, білий ясен, тюльпанове дерево. Неподалік садиби стояла стара груша, під якою любив відпочивати митрополит Андрей. Зі всіх боків садиби з весни до зими цвіли квіти, серед них троянди, гортензії, півонії. Їх замовляли навіть з Парижа. На літо в сад виставляли пальми, араукарію, розквітлі кактуси.




Джерело: https://polona.pl


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews