Презентація бізнес-курсу «MESH» для студентів

13.03.2019 19:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

12 березня 2019 року у Тернополі стартував бізнес-курс «MESH» для студентів – безкоштовний практико-орієнтований навчальний бізнес-інтенсив, спрямований на формування навичок підприємливості та комунікації у молоді. 

null

Засновниками курсу стали успішні підприємці та меценати Тарас та Ірина Демкури. Основний лозунг курсу: «MESH – це місце, де теорія і практика розмовляють єдиною мовою». Презентацію бізнес-курсу та першу відкриту лекцію вже прослухали більше 120 студентів Тернопільського національного економічного університету. У Тернополі ТНЕУ став партнером-засновником курсу, академічні партнери – Тернопільський національний педагогічний університет імені В.Гнатюка; Тернопільський національний технічний університет імені І.Пулюя.

null

Захід відкрила Ірина Іващук, доктор економічних наук, професор, директор Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин імені Б. Гаврилишина, повідомивши, що для студентів  проект «MESH» – це можливість отримати практичні знання і вміння розробляти власні проекти, познайомитися з цікавими людьми, працювати в команді.

«Завдяки курсу ми матимемо фахівців, які зможуть інтегруватися у практичну площину, використати знання та навики, набуті теоретично», – підкреслила пані Ірина.

null

Студентів привітала Олена Сохацька, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин ТНЕУ, розповівши про мега-тренди «поведінкову революцію», «технологічне вторгнення» та важливість проведення такого курсу для покоління Z.

«Якщо Ви не можете змінити напрям вітру, то налаштуйте вітрила так, щоб Ви були у тренді», – зауважила Олена Миколаївна.

null

Основне завдання курсу – сформувати підприємницьке мислення та дати інструменти ведення бізнесу, повідомила координаторка Наталя Волощук, яка розповіла про структуру «MESH». На студентів чекають 8 лекцій (по одній лекції щотижня) на різні бізнес-теми за участі теоретиків та практиків, практичні поради підприємців, тренерів та експертів у різних сферах, лекції, дискусії, брейншторми, нетворкінг-вечори, нові зустрічі з однодумцями і безліч нових ідей та навичок.

null

Після проходження навчального курсу на слухачів чекає завдання – створити в групах однодумців ідею свого стартапу та представити її на фінальному занятті, яке по завершенню оцінюватиме експертне журі. Переможців буде нагороджено грошовими преміями, а також всі учасники отримають відповідні сертифікати. 

null

Тема першої вступної лекції – «Тренди бізнесу в поведінковій економіці». Першим доповідачем виступила Ірина Зварич, кандидат економічних наук, доцент, докторант кафедри міжнародної економіки ТНЕУ, яка торкнулася теми інклюзивної циркулярної економіки, циркулярного філософського мислення.

null

Про тренди часу, нові можливості для бізнесу та окремих домогосподарств в Україні розповів Тарас Демкура, кандидат економічних наук, віце-президент з питань регіонального розвитку Міжнародної торгової палати ІСС Ukraine, підприємець, меценат.

«Кращі креативні ідеї народжуються на стику індустрій», – зауважив Тарас Володимирович.

Пан Тарас разом з дружиною Іриною Демкурою, співвласницею ТЦ «Атріум», лідеркою жіночого руху «Ділові українські жінки в Тернопільській області», і стали засновниками бізнес-курсу MESH. Основна мета курсу – це створити умови для реалізації потенціалу молодого покоління, щоб вони відчували, що у них є майбутнє в Україні. Адже меценати переконані, що саме від освіченої, мотивованої молоді залежить економічний розвиток України. 

null

У рамках презентації було анонсовано програму та спікерів курсу, а це – високопрофесійні спеціалісти, науковці, бізнесмени та практики. Серед них – Руслан Савчишин, засновник компанії MagneticOne та групи ІТ-компаній MagneticOne Group, засновник Благодійного фонду MagneticOne.Org, співзасновник компанії Yaware, співзасновник та член наглядової ради Асоціації роботехніки України та TAIT – Тернопільської асоціації ІТ.

null

 

null

 

null

Свої програми також анонсували: Олександра Струмчинська, спеціаліст з 4-річним досвідом роботи в сфері SMM, засновниця SMM-школи у Тернополі; Ігор Костюк, депутат Тернопільської міської ради (член комісії з питань бюджету та фінансів), куратор тренінгового центру X-team; Галина Жмуд, вчитель початкових класів, якій вдалося заснувати свою власну успішну справу; Андрій Шкільний, розробник власної матриці успішного бізнесу, займається створенням спільнот однодумців з вивчення гнучких методологій менеджменту і мотивації; Роман Рудий, підприємець, спортсмен, який знає, як зробити здоровий спосіб життя не лише хорошою звичкою, але й бізнес-проектом; Зоряна Юзвін, студентка двох вишів, учасниця 5 міжнародних проектів, волонтерка, журналістка, співорганізаторка «Мистецького фестивалю «Ї».

null

 

null

 

null

 

null

Бізнес-курс «MESH» буде актуальним для студентів, які мають власну ідею і хочуть її реалізувати, прагнуть дізнатися про основні навички підприємництва і монетизовувати свою справу та цікавляться сучасними бізнес-трендами в економіці. Кінцевий результат курсу – це власний бізнес-стартап і його презентація. 

13  березня презентація курсу відбудеться у Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В. Гнатюка, а 14  березня – у Тернопільському національному технічному університеті ім. І. Пулюя.

null

Деталі та реєстрація на сайті. Станом на 12.03.19 вже зареєструвалися більше 40 студентів.

Подія у ФБ.

За деталями звертайся до координаторки курсу – Наталі Волощук: +38(097)209-59-74; voloshchyk_n@ukr.net. 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews