Рівнян запрошують на виставку «Донбас: переPROчитання образу»

14.03.2019 07:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: ОДА Рівненської області

З 14 по 27 березня у Рівненському обласному краєзнавчому музеї працюватиме виставка «Донбас: переPROчитання образу». Офіційне відкриття в четвер о 12.00.

Виставка є спробою подолання нав’язуваного російською пропагандою уявлення про Донбас як про «особливий» антиукраїнський, прорадянський регіон.

Експозицію підготував Український інститут національної пам’яті спільно з Національним музеєм історії України. Виставка складається із 20 банерів та містить матеріали з фондів Центрального державного архіву громадських об’єднань України Галузевого архіву СБУ, Державного архіву Донецької області.

На експозиції представлені матеріали, які стосуються різних періодів історії цього краю: Скіфської держави, козацької доби, другої пол. ХIХ ст., Української революції 1917-1921 рр.,1930-х рр., Другої світової війни, 60-70-х рр. ХХ ст ., кінця 1980-х - поч. 1990-х рр.; подана інформація про найцікавіші археологічні знахідки, національний склад, відомих діячів історії та культури, природу Донбасу.

За матеріалами ОДА Рівненської області.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ОДА Рівненської області