Міністр екології та природних ресурсів побував у педагогічному університеті (Фото)

19.03.2019 11:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Терен

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час робочої поїздки у Тернополі відвідав педагогічний університет та зустрівся із викладачами та студентами вишу, - пише Терен.

Захід пройшов у форматі дискусійного Клубу успішних людей. Усі присутні мали змогу поставити питання чиновнику, що стосуються екосистеми в Україні, зокрема й у нашому місті.

– Україна до останнього часу 95% комунального сміття просто вивозила на полігон. В порівняння візьмемо Швейцарію, яка вивозить 0%. Висновки напрошуються самі. Відходи для когось є відходами, а для когось – ресурс, і ця філософія закладена в новій політиці поводження з відходами, – розповідав пан Міністр.

На запитання студента географічного факультету Ігоря Кузика про робочі місця для екологів, Остап Семерак відповів, що ринок праці для них зараз розширюється і з часом проблеми працевлаштування на цю професію не буде.

Також на зустрічі студенти та викладачі університету представили проекти, які спрямовані на покращення екології у Тернополі.

– Кожен окремо представлений проект ми повинні підтримувати і шукати якусь спільну синергію для того, аби їх реалізовувати. Починаючи від стану Тернопільського ставу і закінчуючи утилізацією небезпечних відходів, – запевнив Остап Михайлович.

Наприкінці заходу ректор педагогічного університету Богдан Богданович Буяк вручив гостю посвідчення стейкхолдера і подякував за візит.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Терен