Тернопільщина на фото 1917 року

21.03.2019 17:13   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

Новинам Тернопільщини вдалось натрапити на цікаві світлини, які були зроблені на території міста Тернопіль та його околиць у 1917 році.

Усі фото підписані як Офензива Керенського. З історії відомо, що це був так званий «Наступ Керенського» (інші назви П'ята Галицька битва, Червневий наступ). Він відбувся 18 червня 1917 — липень 1917, усі дати подані за старим стилем. Це була одна з битв на східному фронті Першої світової війни, останній наступ, а згодом відступ російської армії з Королівства Галичини та Володимирії і Герцогства Буковина.

Події цього наступу відбувались і в Тернополі та на його околицях «11 липня 1917 року в 11-й армії йшли запеклі бої за Тернопіль. 7-ма армія безладно збиралася на Стрипі, 8-ма продовжувала свій відхід з Лімниці, рятуючись від оточення. Збивши 7-му армію, Ботмер виходив на тили 8-ї, погрожуючи перехопити їй шлях до відступу. Слідом за Калушем довелося здати Станіславів… 12 липня було нещасливим днем для росіян. Вінклер розбив V-й армійський корпус, і гвардія, взята у фланг, повинна була залишити Тернопіль. 7-ма армія здала Бучач і Монастириська. Лінія Стрипи була втрачена…».

На окремих представлених фото можемо впізнати місто Тернопіль. Проте на більшості світлинах солдати різних ворогуючих армій Першої світової війни.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело: https://www.iwm.org.uk


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews