У Львові відреставрують історичну аптеку

27.03.2019 15:33   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

Читайте також

На Львівщині відремонтують чотири старовинні церкви
На програму "Доступні ліки" на Львівщині виділили 45 мільйонів
У Львові реставрують ще один храм

Меблі історичної аптеки на Грушевського, 23, будуть повернуті, а будівлю відреставрують — результат домовленостей Львівської міської ради з власником приміщень.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, пише - Status Quo.

У середу, 27 березня, під час засідання адміністративної комісії, створеної при виконавчому комітеті Львівської міської ради, щодо порушення законодавства про охорону історичної спадщини, заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко розповів про остаточні перемовини з орендарем і власником приміщення історичної аптеки на Грушевського, 23 щодо її збереження.

«Після перемовин з орендарем і власником було прийнято два рішення. По-перше, меблі й важливі елементи аптеки будуть збережені, відновлені та повернуті. По-друге, буде здійснена реставрація самої будівлі. Частину меблів і важливих елементів декору вже було повернуто, а друга частина зараз знаходиться в майстернях на реставрації», — зазначив Андрій Москаленко.

Орендар і власник погодилися здійснити реставрацію, оскільки ця будівля є пам’яткою, а аптека має свою довгу історію.

«Це приміщення було певний час приватизоване колективом аптеки, яка проіснувала певний час, але припинила функціонувати. Нова фізична особа придбала її, але не знайшла орендаря під аптеку. Тому знайшла іншого орендаря — супермаркет, який сьогодні проводить діяльність. Ми не маємо юридичного інструменту, аби вплинути на них, не можемо юридичній або фізичній особі вказувати, яку проводити діяльність, адже вона має бути економічно обґрунтованою. Тому ми проводимо перемовини, щоб напрацьовувати спільні рішення для збереження історичних будівель і їхнього функціоналу», — розповів заступник міського голови з питань розвитку.

Також Андрій Москаленко додав, що уже підготували проект рішення виконавчого комітету про Програму щодо збереження історичних аптек, і зараз здійснюється аудит приміщень.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo