Хто голосуватиме бюлетнем померлої людини – підпише собі вирок

В МВС допускають можливість фальсифікацій

29.03.2019 00:40   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

На Рівненщині перед голосуванням, яке відбудеться вже цієї неділі, перевіряють дільниці. Вже виявили перші недоліки. А правоохоронці попереджають про можливі фальсифікації на виборах, зокрема, із списками померлих мешканців, пише Північ-інфо.  

В МВС є база всіх померлих за останні роки людей, яку воно отримало від Мін’юсту і якщо буде встановлено факт голосування бюлетенем померлої людини, то той, хто голосував, і той, хто видав бюлетень, цим самим підпишуть собі вирок до в’язниці, застерігають правоохоронці.

За прогнозами МВС, близько 20% виборців, які перебувають в Україні, не візьмуть участь у виборах. З огляду на це в МВС пропонують спостерігачам, довіреним особам кандидатів у президенти рахувати кількість виборців, які прийдуть на дільницю. І якщо виявиться, що кількість бюлетенів у скриньках буде більшою за кількість виборців, які прийшли на голосування, то це означатиме фальсифікацію і потрібно буде написати заяву про це голові дільничної комісії та викликати поліцію для фіксації злочину, пише «Уніан».


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews