Завдяки умільцю з Тернопільщини смажити шашлики можна й у потязі (Фото)

03.04.2019 16:43   Опубліковано : Мар'яна Бобрівець
Джерело: TeNews

Унікальний мангал у вигляді паровоза власноруч виготовив коваль Ярослав Єфремов із Кременця. Працював над виробом понад два місяці. Основні інструкції зі створення мангалу знайшов в Інтернеті, але до втілення кожної деталі підходив вдумливо, зважуючи ймовірні недоліки та переваги.

Розміри мангала неабияк вражають: заввишки він сягає 170 см, завширшки 55 см, у довжину — цілих 3 метри. Важить велетень чи не півтонни. Милуватися паровозом на подвір’я коваля приходять люди з усіх околиць Кременця. Втім виріб вирізняється не лише красою, а й функціональністю.

— Я вважаю, що такі речі мають не тільки захоплювати та дивувати, але й бути практичними. Тому мій паровоз вміщує у собі окрім мангалу ще й коптильню та духовку. Особисто перевіряв — усе працює відмінно, тож шашлики та інші страви справді будуть смачними. Крім цього, позаду, у причепі паровоза схований розкладний дубовий стіл, — розповідає Ярослав Єфремов. — Подбав я й про те, аби виріб можна було розібрати на частини. Це необхідно тоді, коли мангал необхідно, наприклад, почистити чи пофарбувати.

До слова, це вже другий особливий мангал коваля з Кременця. Торік Ярослав Єфремов викував виріб у вигляді корабля. Шхуну, у якої крутилося кермо та «стріляли» гармати, придбали покупці зі Львівщини.

null

 

null

 

null

 

null

Мар’яна БОБРІВЕЦЬ, фото автора


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews