Анна Легка

Анна Легка

журналіст

«Зуби» на полицю – як рівнянка придбала вініри

07.04.2019 20:40   Автор : Анна Легка
Джерело: RvNews

Рівнянка натрапила в Інтернеті на продаж дешевих готових вінірів для зубів. Це, згідно з інформацією у рекламі, спеціальні накладки на зуби, які можуть приховувати косметичні дефекти і навіть закривати дірки від видалених зубів.

«Коли матимете такі вініри, ніхто й не здогадається, що у вас не справжні зуби», – запевняли торгаші.

null

А реклама була гарна. Фото з мережі Інтернет

Недовго думаючи, жінка зробила замовлення, адже вважала свої зуби недостатньо білосніжними та рівними, хоч чоловік та рідні запевняли, що її «щербинка» дуже симпатична і надає молодій жінці неповторного шарму. Та з юності хотілося «голлівудської посмішки».

Через кілька годин зателефонував «консультант», який уточнив стан замовлення, перепитав, чи є якісь побажання. Розповів, що клієнтці «надзвичайно пощастило», адже вона буде купувати товар за акційною ціною – усього 650 гривень за верхню «щелепу». А ще гречний консультант запитав, а чи не бажає пані придбати й нижній ряд «зубів», адже може бути небезпека, що колір вінірів може відрізнятися від кольору емалі, а це при розмові чи посмішці це буде помітно і всі здогадаються, що зуби не свої. Галину це не влаштовувало, то вона відразу ж попросила прислати й нижній ряд. Продавець привітав з покупкою і сказав, що оскільки жінка купує повний комплект вінірів, то фірма їй робить знижку. Замість 1300 гривень їй треба заплатити 1200 та ще й вона подарунок отримає – зубну щітку.

Далі наша читачка з нетерпінням чекала смс з «Нової Пошти», аби швидше отримати омріяну покупку. Тепер, мріяла жінка, на всіх світлинах буде сяяти усмішкою.

null
Вміст посилки

 

null
Верхня щелепа

 

null
Вигляд з протилежної сторони

Нарешті посилка прийшла. Галина заплатила 1200 гривень за товар, за доставку та накладний платіж і помчала додому міряти вініли. Але як тільки вона їх наділа, у неї почалася істерика, бо мала настільки смішний вигляд, що на це неможливо було дивитися без сліз.

Як розповіла ошукана жінка, вона одягла вініри в суворій відповідності з інструкцією: «3 простих кроки, для ідеальної посмішки: 1) покладіть вініри на 2 хвилини в окріп, 2) щільно притисніть їх до зовнішньої сторони зубів для отримання ідеальної персональної форми, 3) надіньте Perfect Smile на ваші зуби і покажіть усім вашу посмішку на мільйон доларів!»

null
Інструкція

– На мільйон доларів кажете? Ну на 20 копійок потягне! – обурюється тепер пані Галина. Зрештою, – розповідає Галина Ю., – з цим «супер-винаходом стоматологів ХХІ», який виготовлений за допомогою «нанотехнологій» із «новітніх матеріалів» більше нічого не зробиш. А, хоча... можна людей лякати, або смішити...

null
Фото надане п. Галиною.

Розмір вінірів геть не підходив жінці, бо їх краї стирчали в куточках рота. До того ж вона не могла нормально посміхатися, не кажучи вже про те, що розмовляти в них ніяк не можливо, бо вініри постійно випадали з рота.

– Мало того, виявилося, що «нижній ряд» узагалі без... зубів, але він теж був присутній в посилці. Хоч тут не надурили, – уже може жартувати клієнтка «горе фірми».

null
Нижній ряд - без зубів

Оглянувши вміст пакунка і зрозумівши що за цілковиту, даруйте, дурню вона заплатила тисячу гривень Галина вирішила зателефонувати до «фірмачів» і влаштувати їм скандал. Як з’ясувалося, той номер не приймав вхідних дзвінків, тож висловити претензії не було кому. Хоча кілька гнівних коментарів жінка написала на сайтах, де продають ці «зуби». А продають їх у багатьох містах України та світу.

null
Хлопець, який не побоявся викласти своє фото з «вінірами» у ФБ

Виявляється, ошуканих покупців ... тисячі. Адже багато пенсіонерів, яким не по кишені дорогі послуги дантиста, купуються на цю рекламу. Часто до ошуканців звертаються й підлітки, які комплексують через нерівні зуби. Одне слово, за непотріб шахраї чудово збагачуються.

null
Дівчина, яка не побоялася викласти своє фото з «вінірами» у ФБ

1200 гривень – це для українців не копійки. Сьогодні це майже як мінімальна пенсія. Тож це не тільки зухвала нажива на людях, а й небачений цинізм. Як можна продавати предмет із категорії «розіграш» чи «прикол» за божевільні гроші? Що це за жарти такі?

– Люди, котрі знають, що таке вініри, – розповідає рівненський стоматолог Світлана Гетьманчук, – знають і про їхню ціну. Їх вартість як ціна добротної коронки. Тож вони далеко не кожному по кишені. Саме тому багато хто спокусився на цю рекламу. Ці накладки не можна назвати вінірами. Адже вініри – це керамічні накладки, призначені для встановлення на передні зуби. Стоматологи рекомендують застосовувати вініри при зміні кольору емалі, її виснаженні, наявності яскраво виражених проміжків між зубами, при порушенні форми зуба. Таким чином, вініри коригують зовнішні недоліки зубів, надають їм естетичності. Однак, їх не можна «приклеїти» до зубів, як говориться у рекламі. Також вініри не можуть підходити абсолютно всім. У кожного своя будова щелепи. Тож це маячня. Для того, щоб закріпити вініри, стоматолог зточує частину емалі. Це довготривалий процес. Буде потрібно кілька сеансів. Під час першого стоматолог обробить зуб. Після цього він зробить зліпок щелепи або окремого зуба, в залежності від того, куди потрібно встановити вініри. Наступним етапом буде створення самого виробу або декількох і, нарешті, їх установка.

І нарешті. Вініри не можуть маскувати місце від видаленого зуба. Вінір можна встановити лише на цілі передні зуби, іноді можлива установка на трохи відколоті, але відсутність більшої частини робить процедуру неможливою.

Для тих, хто хоче мати здорові зуби, можу порадити звернутися до лікаря-стоматолога. Чи варто боятися цін в клініках? Мабуть, краще заощадити і подбати про здоров’я ротової порожнини, аніж викидати гроші за непотрібний шматок пластмаси, який ви ніколи не використаєте.

Люди часто купують товари в інтернеті. Найпопулярніший спосіб доставки сьогодні – «Новою Поштою». Свою «покупку» наша читачка Галина також отримала через цю компанію. Отож побігла у те відділення запитати, чи можна якось повернути цю посилку відправникові і забрати свої гроші назад. У відділенні повідомили, що це, на жаль, уже не можливо.

- Перед тим, як платити гроші, можна було оглянути товар. І в разі, якщо він вам не підійшов, можна було б його повернути. Але, якщо ви забрали посилку додому, то грошей уже не повернути, – відповіли на пошті, пояснивши, що небезпечно також пересилати гроші наперед. Адже можна отримати неякісний товар, або й узагалі посилку не отримати.

Тому радять бути уважними. Перш ніж замовити товар, почитайте про нього відгуки інших покупців. Далі намагайтеся не платити наперед, а отримавши посилку, варото тут же на пошті її перевірити.

null

Коли ж ви були настільки необачні, що купили кота в мішку, все ж не пошкодуйте часу й зверніться до правоохоронців чи у спілку захисту прав споживачів. Бо якщо усі так махнуть рукою на проблему й вирішать «не зв’язуватися», як наша героїня, то такі спритники й далі орудуватимуть й торгуватимуть своїм крамом.

У цій історії нам вдалося дізнатися про горе-продавця.

Його звуть Богданов Олексій Юрійович. Мешкає в Полтаві. Свої посилки відправляє з відділення «Нової пошти» №2, що на вулиці Сінній, 2/49.

null
 

Тож якщо вам доведеться щось купувати у цієї особи, будьте обережні. Адже, як писав Микола Гоголь, на Сорочинській ярмарці і чорта лисого продаватимуть, то його куплять, ще й подякують...


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews