На Тернопільщині родина тримає в підвалі трупи корів: сморід розноситься селом (Відео)

07.04.2019 23:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: ТСН

Селяни Кального на Тернопільщині нажахані, що їхні сусіди складують трупи власних корів у підвалі оселі. Сморід від їхнього обійстя шириться центром села, йдеться у ТСН.

Після зими череда, яка живе просто неба, почала гинути. Родина худобу не продає, корів не доїть, годує незрозуміло чим - так кажуть у селі.

Коли знімальна група ТСН поїхала в це село, власники тварин зустріли її там геть не привітливо. До журналістів мчить жінка із псом і криком “Хто дав право знімати?”. Вона лупить камеру і оператора палицею, а її собака кидається на знімальну групу.

Знімання розпочинається із рваної рани на нозі оператора, медичної допомоги сільського фельдшера і щеплення від правця.

З сусідського подвір'я добре видно вікна у їхній підвал. Вони щільно затулені різним дрантям і з них лине страшенний сморід.

“Тут в підвалах вони тримали телята, живі телята, вони там і здихали, звідти була нестерпний сморід”, - кажуть у селі.

У сусідському підвалі щонайменше зо десяток мертвих тварин, певні односельці. На самому обійсті теж є поховання дохлої худоби.

“В цьому ж перегною телята, які здихали, вони їх закопували тут. В оцей гній, на подвір'ї це купа гною, багаторічного гною”, - жахаються сусіди.

Люди показують ще одну купу за хатою. З-під накриття ще донедавна стирчали роги. Власниця обійстя, пенсіонерка, каже, що уся худоба належить її дочці, теж уже пенсіонерці, колишній вчительці української мови. Це саме та жінка з палицею, яка накинулася на журналістів на пасовищі.

Також тут живе її брат — теж учитель математики, якого зараз нема удома. Утім, на подвір'ї є корова, яка уже не здіймається на ноги. Господиня зізнається, що худоба хвора, бо “нема кому лікувати”.

Усю худобу, яка гине, каже, закопують. Щоправда, де, не зізнається.

“По даних сільської ради в неї не зареєстровано жодної худоби, але в наявності в неї є, вдома вона її не утримує, вона цілий рік утримує її по полях”, - каже секретар Кальненської сільської ради Марія Данилів.

На полі зо два десятки тварин у череді. За словами односельців, ще минулого року їх було більше шістдесяти, на початку цієї зими — зо п'ять десятків. Куди зникає худоба, ніхто не знає. Корів ніхто не доїть, годують лише соломою.

Цій череді щонайменше років п'ятнадцять, тварини плодяться та живуть просто неба —  зимою і влітку, вдень і вночі. На обійсті власників хліва немає, город вони не обробляють, молоко не продають. Навіщо людям стільки худоби, односельцям невтямки.

“В мене на подвір'ї неможливо знаходитися, неможливо! Я не можу вийти з хати, я не можу їсти, в мене такий блювотний рефлекс”, - жаліється сусідка Ганна Найко.

Сусідка прийшла на сесію сільської ради із вимогою створити комісію і перевірити підвал хати цієї родини, викликати екологів та ветеринарів. Бо спроби поліції зайти на обійстя були марні. На них, як і на знімальну групу, власники спускають пса.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ТСН