У Львові вакцинували від кору 7556 школярів

09.04.2019 15:39   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Щоденний Львів

У січні, лютому й березні 2019 року у Львові зробили щеплення від кору 7 556 школярам.

Про це повідомили в четвер, 4 квітня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Проте залишаються школи з недостатнім рівнем захищеності. Тобто є велика кількість невакцинованих дітей, а отже, і ризик виникнення нових спалахів кору. Тому в школах продовжують роботу мобільні бригади для вакцинації дітей», пише - Щоденний Львів.

«До батьків вкотре звертаються з проханням дати згоду на вакцинацію, де під наглядом лікаря, який несе відповідальність за процес вакцинації, ваша дитина буде вакцинована, і захищена від вірусу кору. Мобільні бригади забезпечені необхідною кількістю вакцини, і проводитимуть вакцинацію відповідно до згоди батьків. Вакцин у Львові є достатньо, щоб провести необхідну кількість щеплень дітям», – поінформували також у ЛМР.

«Як акцентують в міському управлінні охорони здоров’я, батькам не варто боятися вакцинувати своїх дітей від кору, оскільки в медичних закладах міста використовують дві високоякісні вакцини: американського та бельгійського виробництва. Як свідчить статистика, після їхнього використання з 2017 року не зафіксовано жодного поствакцинального ускладнення», – розповіли також у ЛМР.

«Кір – гостре вірусне захворювання, яке небезпечне своїми ускладненнями: воно може спричинити пневмонію, отит та інші бактеріальні інфекції, енцефаліт. Вікових бар’єрів для вірусу немає. Люди, які двічі щеплені, і люди, які перехворіли на кір, мають стійкий імунітет до захворювання. Проте ті діти і ті дорослі, які не вакциновані й не хворіли на кір, мають високий ризик захворіти. Єдиним надійним захистом від кору є вакцинація», – повідомили також у ЛМР та опублікували графік проведення вакцинації мобільними бригадами в школах Львова.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів