Новини Рівненщини

Новини Рівненщини

Блогер, журналіст, RvNews

ФК «Малинськ» у рівненському дербі обіграв ОДЕК і очолив турнірку Групи 1

09.04.2019 21:32   Автор : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Офіційний сезон 2019 року ФК «Малинськ» почав матчем протии лідера Групи 1 ЧемпіонатуУкраїни серед аматорів – оржівського ОДЕКа. Через неготовність футбольного поля в Малинську поєдинок відбувся у Млинові, на стадіоні “Колос”, де свої домашні матчі у Другій лізі проводить рівненський “Верес”.

Сама гра почалася під диктовку номінальних господарів. Щоправда, практично до першого голу в зустрічі перевага ФК “Малинськ” залишалася лише територіальною і до небезчених моментів поруч з воротами ОДЕКа справа майже не доходила.

Проте на 20 хвилині малинським футболістам вдалася багатоходівка правим краєм, котра завершилася фланговим навісом у карний майданчик Оржева. Анатолій Онищук, замикаючи подачу, головою пробив по воротам, проте куля поцілила у поперечину і відлетіла назад в поле. Тут першим на добиванні виявився капітан ФК “Малинськ” Роман Савицький і також головою відправив м’яч до сітки – 1:0!

null
 Фото - прес-служба ФК «Малинськ»

Надалі підопічні Богдана Самардака продовжували активно діяти попереду, почергово використовуючи для цього то лівий, то правий фланги. Щоправда, в кількох перспективних моментах справа до акцентованого удару по воротам ОДЕКа так і не дійшла.

На 25 хвилині одна з атак лівим краєм цілком могла завершитися виходом АнатоліяОнищука тет-а-тет з голкіпером суперника, протее лайнсмен зафіксував у форварда неіснуюче положення «поза грою».

З огляду на це, варто відзначити специфічні дії головного арбітра з Франківщини – з самого початку зустрічі він почав роздавати жовті картки «наліво та направо», при чому постраждалими були, в основному, гравці  ФК «Малинськ».

Відігратися ОДЕКу вдалося також не без допомоги представника Феміди. На 34 хвилині після навісу у карну зону ФК «Малинськ» зі штрафного у центральному колі м’яч несподівано для Дмитра Луцюка відстрибнув від мокрого газону та потрапив у руку правого захисника господарів – пенальті! Наскільки правомірним було призначення одинадцятиметрового? Адже футболіст не грав рукою, котра перебувала в природньому положенні, а м’яч потрапив у руку. Крім того, перед Луцюком в боротьбі вистрибували його партнер з суперником, котрі боролися за верховий м’яч, перекриваючи траєкторію польоту. В данному епізоді зреагувати на відскок з близької відстані взагалі фізично було неможливо…

null
 Фото - прес-служба ФК «Малинськ»

Як би там не було, вирок арбітра взявся виконувати Юрій Красномовець, котрий пробив у правий нижній від голкіпера кут. Михайло Грицаль виявився дуже близьким, аби парирувати цей удар, але мокрий м’яч просто неймовірним чином прослизнув під кіпером ФК “Малинськ” і все ж перетнув лінію воріт – 1:1.

Пропущений гол став для малинської команди додатковим стимулом, аби йти вперед. Моменти біля воріт ОДЕКа виникали один за одним, протее найреальніший шанс забити отримали сааме гості. В кінцівці тайму після невдалого розіграшу штрафного удару поруч з карним майданчиком Оржева, «салатовим» вдалася швидка контратака. Її завершував Микола Коляда, який вільно отримав м’яч у штрафному майданчику, встиг його обробити і прямо з одинадцятиметрової позначки “на техніку” пробив у праву верхню “дев’ятку”. У цьому епізоді гравцям з Малинська відверто пощастило, що м’яч «звалився» з ноги хавбека ОДЕКа і просвистів над хрестовиною.

Другий тайм почався зі спроб ФК «Малинськ» все ж дотиснути суперника і втілити свою перевагу хоча б в один гол. В свою чергу, ОДЕКу ці хвилини залишалося надіятися на ще одну результативну контратаку.

Як виявилося дещо пізніше, вирішальний м’яч у цій зустрічі також забили з одинадцятиметрового. На 69-й хвилині захисник ОДЕКа вирішив зіграти в підкаті у власному штрафному майданчику і, практично, на самій лінії збив Анатолія Онищука. Рефері перебував прямо у гущавині подій і, переконавшись, що фол був саме у карній зоні, вказав на «крапку».

Штатний пенальтист ФК «Малинськ» Олександр Гергелюк пробив точно під штангу і хоча кіпер суперника вгадав напрям удару, дотягнутися до шкіряної кулі не зміг – 2:1.

null
 Фото - прес-служба ФК «Малинськ»

Зрозуміло, що даний епізод викликав бурю негативних емоцій у вболівальників з Оржева, які сиділи на трибуні якраз недалеко від місця порушення. Головний арбітр та його асистент у ці хвилини почули багато нового про себе, при чому навряд їх порадували епітети, котрі вилітали з уст представників торсиди ОДЕКа. При чому, сумнівів у порушенні правил у них навіть не виникало, але вони вимагали винести фол за межі карного майданчика.

Звичайно, що вболівальники мають право на суб’єктивну думку, коли підтримують своїх улюбленців і можутьзакривати очі на одні речі, відкриваючи на інші. Але наскільки це личить офіційним представникам команди, яка має доказувати свою перевагу на полі в чесній боротьбі? Питання риторичне, протее вже після завершення поєдинку керівництво ОДЕКа в суддівській роздягальні будь-що намагалася переконати інспектора матчу, що пенальті в даномуепізоді не було і програш їх команди – лише через суддівське свавілля…

Після другого забитого м’яча ФК «Малинськ» спробував закріпити свою перевагу. Господарі провели ще декілька небезпечних атак, в одній з яких міг забити колишнім своїм одноклубникам Роман Воробей. Проте він не зовсім вдало прийняв м’яч на лінії воротарського майданчика і удар в нього не вийшов належних сили та точності – голкіпер ОДЕКа зумів цей постріл парирувати.

В заключні хвилини матчу, хоч-не-хоч, але ОДЕКу довелося йти вперед, аби виправляти ситуацію. Проте цей тиск, швидше, скидався на навалу, аніж на осмислені креативні дії. На жаль, у заключний відтинок матчу знову «відзначився» головний арбітр поєдинку, котрий «побачив» затяжку часу з боку Дмитра Луцюка під час вкидання ауту та показав захиснику «гірчичник». Такі специфічні дії рефері викликали зрозумілу негативну реакцію з боку Богдана Самардака, котрий поспішив висловити свої «фе» судді. Рефері «не розгубився» і в цьому епізоді, вилучивши головного тренера ФК «Малинськ» з лави запасних.

З цього приводу варто ще раз нагадати, що обслуговувала даний поєдинок бригада з Івано-Франківської області, представник якої – «Покуття» (Коломия) – наразі є безпосереднім конкурентом малинського клубу і в гості до якого команда з Рівненщини прибуде вже найближчої суботи…

Перемога над ОДЕКом дозволила ФК “Малинськ” випередити оржівців і посісти перше місце в турнірній таблиці Групи 1. Свій поєдинок у Чорткові виграло і «Покуття», котре перемістилося на другий щабель турнірки. А у тернопільському дербі «Агрон» без особливих труднощів поклав на лопатки ФК «Тернопіль-ДЮСШ».

У наступному турі саме у Коломиї відбудеться матч між першою та другою командами Групи 1 і для ФК «Малинськ» цей поєдинок знову стане грою за шістьочок. 

null

Результати матчів 15 туру.

7.04 (неділя) ФК Малинськ – ОДЕК

15.00. Стадіон “Колос” (Млинів), 200 глядачів

Голи: Савицький (20), Гергелюк (+70) – Красномовець (+35)

 

7.04 (неділя) Кристал – Покуття

16.00. Стадіон “Харчовик” (Чортків), 600 глядачів

Голи: Кульчицький (72) – Уграк (22), Головачук (60), Кушецький (74), Карапка (90)

 

7.04 (неділя) ФК Тернопіль-ДЮСШ – Агрон

15.00. Стадіон с. Товстолуг, 000 глядачів

Голи: Вонс (6), Ковалевський (10), Процик (17), Коник (87)

 

19.05 (неділя) СК Хмельницький – ФК Ужгород

 

Більше фото та відео - http://www.fcmalynsk.club/?p=1574

 

Джерело: прес-служба ФК «Малинськ»


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews