У Львові урочисто зустріли чудотворну ікону й главу ПЦУ (Відео)

11.04.2019 11:27   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Щоденний Львів

У Львові вперше перебуває з офіційним візитом митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Про це повідомили в середу, 10 квітня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привіз зв собою чудотворну ікону Божої Матері «Кікську», до якої прийшли помолитися сотні львів’ян. Зустріч чудотворної ікони та молебень відбувся в катедральному соборі Успіня Пресвятої Богородиці Львівської єпархії на вулиці Руській. Опісля розпочалось читання великого покаянного канону Андрія Критського у Свято-Покровському катедральному соборі Львівсько-Сокальської єпархії на вулиці Грушевського, 2. Його очолив Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній», пише - Щоденний Львів.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній зазначив: «Сьогодні я радію з того, що маю цю прекрасну можливість у древньому катедральному соборі возносити молитви до Пресвятої Богородиці разом із Вами. Україна по-особливому відчуває підтримку Божої Матері. Так було і у часи козацтва, коли споруджували багато храмів на честь Покрови Божої Матері. Молимося до Богородиці, щоб вона охоронила нас від нашестя чужинців, охоронила цілісність нашої держави.

Главу ПЦУ також наголосив: «Господь дав нам шанс бути співтворцями новітньої церковної історії. І кожен вірний нашої церкви молився і робив на своєму місці, що було в його силах, щоб наблизити цю подію. Дякую Його Блаженству Владиці Макарію, який жертовно поставився до тих подій, які відбулися. Бо від вас, Владико, залежало дуже багато. І ви проявили жертовність задля єдності. І сьогодні ми всі єдині у помісній Незалежній церкві. Ми об’єдналися і заклали фундамент. Але попереду ще багато спільної роботи, і наші двері та обійми завжди відкриті до всіх ієрархів та мирян».

«Чудотворна «Кікська» ікона Богоматері має чудову особливість – вона, невідомо з якого часу, закрита до половини пеленою від верхнього лівого кута до правого нижнього, так що ликів Богоматері і Божественного Немовляти ніхто не може і не дерзає бачити. Зображення Богоматері на іконі являє собою тип Одигітрії, як і образ Смоленської ікони Матері Божої», – розповіли у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

«Глава Богородиці увінчана короною Автором ікони є євангеліст Лука (одна з трьох ікон, написаних Євангелістом). У Львові перебуватиме список чудотворного образу, написаний на Кіпрі й переданий у Київ», – повідомили також в облдержадміністрації.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів