У Тернополі буде нова стратегія

12.04.2019 12:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Тернопіль має бути комфортним та зручним для всіх. Доступні умови навчання, безпечні переходи та пандуси, спеціально облаштовані житлові будинки та установи—  все, що дозволяє повноцінно жити та розвиватись людям з інклюзивними потребами. Щоби знати, як це все реалізувати та в якому напрямку рухатись,  місту потрібна Стратегія розвитку інклюзії у місті Тернопіль.

Сьогодні, у рамках реалізації проекту «Дій-Тернопіль»,  громадська організація «Центр громадського моніторингу та аналітики» підписала Меморандум про співпрацю між Тернопільським національним педагогічним університетом ім. В. Гнатюка, комунальною установою «Тернопільська міська централізована бібліотечна система», громадським об'єднанням «Тернопільське міське об'єднання всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка», громадською організацією «Волинський обласний осередок ВГО «Генерація успішної дії» та креативною студією «ІРИска».

null
Фото з мережі Інтернет

Під час зустрічі представники організацій обговорили перспективи та шляхи реалізації інклюзії у місті, висловили своє бачення втілення ідей та планів, поділилися думками щодо подальшої роботи над проблемою.

Учасники зустрічі зійшлися на тому, що партнерство та взаємодія— це основа успішних проектів. Великі надії при втіленні проектів покладаються на молодь. Ентузіазм, волонтерська робота, прагнення до змін— ключові якості, що характеризують активних студентську молодь.Тому, безперечно, під час впровадження задуманого будуть залучатись молодь та активні громадяни, яких хвилює проблема інклюзії.

null
Фото з мережі Інтернет



Під час розмови було визначено ключові напрямки роботи щодо інклюзії, а саме: здійснення моніторингу міста щодо рівня забезпечення інклюзивних потреб, проведення спільних заходів для людей з інвалідністю, підвищення рівня обізнаності громадян, працівників освіти, медіа, державних органів у цій сфері.

Таким чином, підписання Меморандуму, визначення основних напрямків роботи та плану дій, спільна  партнерська робота над проблемою та написання Стратегії розвитку інклюзії  дозволить  створити підґрунтям для перетворення  Тернополя  в інклюзивне місто.

Детальніше про Меморандум про співпрацю у сфері інклюзії.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews