У Тернополі відбувся «День кар’єри ЄС»

13.04.2019 16:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Представництво Європейського Союзу в Україні організувало Дні кар‘єри в Тернопільському національному економічному університеті для студентів, школярів, представників громадських організацій, бізнесу, державних службовців та активних молодих громадян.

Цьогоріч учасниками ярмарку вакансій, панельної дискусії, тренінгів стали майже 1300 молодих людей, а свою діяльність презентували представники 60 фірм та організацій.

null

Розпочали захід з урочистого відкриття, де присутніх щиро вітали проректор з наукової роботи ТНЕУ Зеновій-Михайло Задорожний, радник питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні Вікторія Давидова, заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра, начальник відділу міжнародних зв’язків ТНЕУ Уляна Коруц, керівник Інформаційного центру ЄС Олена Васильків, начальник Головного територіального Управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов, віце-президент з питань регіонального розвитку, керівник регіонального представництва у Тернопільській області Міжнародної торгово-промислової палати ICC Ukraine Тарас Демкура.

null

“Нас запросили презентувати проект «Життя в стилі ЕКО» та бізнес-курс “MESH”, що організований спільно з трьома вишами Тернополя”, - розповів Тарас Володимирович.

Через локації працедавців пройшли сотні зацікавлених молодих людей. Спілкуючись з працедавцями, молодь мала нагоду отримати вичерпну інформацію про діяльність їх організації, наявні вакансії, можливості стажування і працевлаштування, а також охоче брали участь у розіграшах та вікторинах.

null

Під час заходу гості дізналися про світові/європейські тренди в питаннях професійних компетентностей; про те, як задовольнити попит роботодавців у кваліфікованих кадрах; можливості навчання та стажування. Молодь отримала поради від професіоналів щодо працевлаштування, написання резюме, проходження співбесід. Плануються також проведення консультацій з представниками комерційних компаній.

null

Для найменших учасників Дня кар’єри ЄС – школярів – організували пізнавальні квест і вікторину на тематику Європейського Союзу. Юні гості отримали подарунки та інформаційні матеріали про ЄС.

null

У другій частині заходу відбулася панельна дискусія на тему: «Найкращі професії майбутнього: чому варто інвестувати час зараз». Спікерами дискусії виступили Вікторія Давидова, Леонід Бицюра, Уляна Коруц, Едуард Кольцов, Тарас Демкура, а також представник Департаменту економічної політики Представництва Європейського Союзу в Україні Оксана Попруга, начальник відділу організації профорієнтації Тернопільського обласного центру зайнятості Тетяна Білінська, директор Тернопільського міського центру зайнятості Анатолій Куриляк, консультант зі стратегічного розвитку, маркетингу та брендингу, екс-директор з маркетингу компанії «Молокія» Оксана Стець.

null

«День кар’єри ЄС» у Тернополі є одноденним заходом, що проводиться Тернопільським національним економічним університетом, в рамках проекту «Інформаційна підтримка молодіжних Мереж ЄС в Україні», що є ініціативою Представництва Європейського Союзу та виконується ГО «Фундація «Відкрите суспільство».  Партнери проекту: Міністерство освіти та науки в Україні та Міністерство молоді та спорту в Україні.

null

За матеріалами ТНТУ


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews