В аптеках Тернополя черги за «доступними ліками»

14.04.2019 16:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: За Збручем

Медикаменти за програмою «Доступні ліки» можна отримати лише за електронними рецептами. За нововведеннями, які діють від початку квітня, у Тернополі працюють лише комунальні аптеки. Там почали виникати довжелезні черги, - пише За Збручем.

Пані Марія Гончарук за програмою «Доступні ліки» купує медикаменти від серцево-судинних захворювань. Щоб придбати їх, жінці довелося кілька години простояти в Тернопільській аптеці №78. «З квітня стало дуже складно купувати ці ліки. Я не можу собі дозволити придбати їх за повну ціну, тому стою тут у черзі. Надіюся, що так буде не завжди».

Щоб працювати за програмою «Доступні ліки», аптечний заклад має укласти угоду з Національною службою здоров’я, – пояснює генеральний директор Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об’єднання Наталія Марків. У Тернополі це зробили лише декілька аптек. «Аптеки №78, № 168, № 126 вже включилися в програму. Понад три тисячі рецептів були отоварені через комунальні аптеки нашої області. Вже почали включатися і приватні аптеки. Сподіваюся, що згодом ситуація стабілізується і таких черг не виникатиме», – каже пані Наталія.

Нагадаємо, з 1 квітня пацієнти, які користуються урядовою програмою “Доступні ліки”, можуть одержувати медикаменти лише за електронним рецептом, який зможе виписати тільки сімейний лікар. Щоб скористатися програмою «Доступні ліки», обов’язково потрібно укласти угоду із сімейним лікарем.

Софія Романська


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: За Збручем