Висадка дерев об'єднала дитячі медійні команди Тернополя

17.04.2019 10:13   Опубліковано : Олена Мудра
Джерело: TeNews

У Тернополі відгомонів ІІІ Всеукраїнський фестиваль дитячого кіно, анімації та телебачення "Кінохвилька", на його честь і висадили деревця. Язлівці приймуться і будуть оздоровлювати простір навколо себе, а діти виростуть і створять багато корисних цікавих програм, знімуть кіно і мультфільми. 

У 80-х роках у Парку Національного відродження садили дерева також діти-школярі та школярки, які вже давно виросли, як виросли і їх дерева, розказує Руслана Томащук, керівник гуртка анімації "Кульбабчині дітки": "Сьогодні ми знову садимо дерева вже разом зі своїми дітьми - час пролетів швидко, берези стали високими тішать людей. Язлівець хвойна рослина, виділяє ефірні масла, то ж біля них буде приємно проходити влітку, а взимку очі радітимуть від зеленого кольору хвої."

15 квітня у день народження Тернополя висадка дерев об'єднала медійні команди "Медіа Планету Z", медійну школу "The best", стідію анімації "Руду Мишу", гурток анімації "Кульбабчині дітки", Тернопільський міський центр дитячої творчості, студентів ТНЕУ, Тернопільську кінокомісію, КП "Кінодністер", ГО «Асоціація жінок України «Дія», "Квітоцентр", представники журналів: Дитячого журналу "Kids Boss" ,"City Life'.

Дерева допомагав садити "тато" Кінохвильки голова асоіціацій кінокомісій України Леонід Бицюра: "Деревця будуть рости неподалік пам'ятника жертвам Чорнобильської катастрофи, як побажання мирного екологічного майбутнього. Нехай ростуть нам на радість!"

Координатор події Наталія Орищак: "Ми запланували подію "Висадження алеї тернопільських дитячих медіа–, кіно–, телепроектів і студій"на початок "Кінохвильки" на 11 квітня, але був дощ і ми перенесли висадку. Добре, що змогли це зробити у понеділок. Долучились не тільки медійні дітки, а і з міського центру творчості дітей та юнацтва, наші таланти, які приймали участь у відкритті фестивалю, студенти, керівники. Екологічна лінія фестивалю для нас дуже важлива. Провели конкурс соціальних роликів, вийшли переможцями саме ролики про сортування сміття, про те, як берегти воду. У неділю знімали соціальне опитування з дітками, учасниками фестивалю. Кожна людина має бути відповідальна за нашу екологію. Сподіваюсь, що діти будуть опікуватись своїми деревцями."

Акція відбулась за підтримки міського голови Тернополя Сергія Надала та Тернопільської кінокомісії.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Олена Мудра


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews