Шахраї видурили у двох прикарпатців понад 22 тисячі гривень

17.04.2019 18:38   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Фіртка

У двох вчорашніх випадках схема обману пов’язана із продажем товарів через інтернет-сайти.

Читайте також

В Івано-Франківську телефонний шахрай в пенсіонерки виманив 40 тисяч російських рублів
На Прикарпатті поліція затримала двох підозрюваних у вчиненні злочинів
Кримінальне Прикарпаття: Краяни щодня стають жертвами шахраїв (Відео)

Як повідомляють правоохоронці, спосіб шахрайства доволі відомий, однак дієвий, бо люди продовжують довіряти зловмисникам, пише - Фіртка.

«Це відбувається десь так: телефонний дзвінок, домовленість про покупку і отримання грошей на картку. Покупці переводять кошти на банківський рахунок, а продавець не виходить на зв’язок після отримання суми. Згодом номер зовсім зникає з мережі. Будьте особливо пильними, здійснюючи покупку через інтернет! Часто шахраї створюють оголошення з неіснуючим товаром. Купляйте потрібний товар за готівку та наживо спілкуйтеся з продавцями», - зазначають в поліції.

Так, у результаті замість отриманого товару 41-річна мешканка Долинського району втратила 15 тисяч 560 гривень, а 38-річний верховинець – 6 700 гривень.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фіртка