Медики б’ють на сполох: у Тернопільській області – спалах смертельного захворювання

19.04.2019 08:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Тернопіль1

Кір у технічному коледжі в Тернополі. Як повідомила лікар-епідеміолог Марія Павельєва станом на сьогодні там захворіло 23 студентів, 12 госпіталізованих, а решту на амбулаторному лікуванні. Медики ж зазначають, ситуація критична, оскільки число хворих постійно зростає. Серед хворих і троє немовлят. Передає канал Тернопіль1.

Пані Ольга з трирічним сином Павлом з Вишнівця звернулась до тернопільських медиків напередодні. Жінка розповідає, спершу думала, що у дитини ускладнення після бронхіту, тому кілька днів просто збивали температуру.

“В нас був бронхіт, ми лікувались теж тут у Тернополі. Нас в понеділок виписали, а в четвер у нього почалась температура 37.5. Ми дали нурофен. Йому стало легше, але зранку піднялась температура 39.1. Ну і ми збивали, думали, що це від інгаляції”, розповідає мама хворого на кір хлопчика Ольга.

Де хлопчик міг заразитись кором, жінка не знає. Вдома на неї чекає ще один син Роман. Проте вакцинували 2-річну дитину не планує.

З сином із Заліщиків приїхала і пані Світлана. 17-річний юнак заразився кором під час навчання в коледжі. Хлопець не був вакцинований. Світлана каже, син почувається погано, має температуру, проблеми з диханням.

Сьогодні в інфекційному відділенні два десятки дітей не тільки з Тернополя, а й з області. Діти різного віку, найскладніше із немовлятами, розповідає завідувачка Ольга Дивоняк. Нині у відділенні троє немовлят із кором.

Зі слів медиків, стан дітей середньої важкості. У двох немовлят кір дав ускладнення, у дітей пневмонія. Ще в одного немовляти в результаті кору діагностували бронхіт. Ускладнень від кору може бути значно більше, розповідає лікар-ординатор Наталія Хома.

Лікарі наполегливо радять вакцинувати дітей, це єдина можливість убезпечити їх від ускладнень.

“Закликаю батьків вакцинувати дітей від кору. Тому, що у нашому відділені лежать діти переважно не вакциновані. Одиниці дітей, які вакциновані лежать у нас. Ще раз і ще раз кажу – вакцинувати дітей”, наголошує завідувач інфекційного відділення КНП “ТМДКЛ” Ольга Дивоняк.

Кір не відступає від Тернополя. За три місяці 2019 року в місті зареєстрували понад дві сотні дітей різного віку, які перехворіли кором.

Сергій Балуцький Віталій Куземко


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопіль1