Жителів Львівщини закликають відмовитися від пластикових квітів

24.04.2019 18:21   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Львівська Хвиля

Відмовитися від пластикових квітів на цвинтарях закликають жителів Львівщини. Штучні букети швидко вицвітають, їх викидають чи палять і цим забруднюють довкілля. Церква нагадує людям - це екологічний гріх. А фахівці пояснюють, що пластмаса виділяє багато шкідливих речовин, навіть такі, що провокують рак, пише - Львівська Хвиля.

Читайте також

На львівському підприємстві показали, як переробляють пластикову тару (Відео)

Львів’янка Христина їздить на могилу до свого дідуся. Від штучних квітів вона давно відмовилася і пропонує альтернативу:  «Я вирішила не купувати пластикових квітів, а посадити живі, тому що це краще для довкілля і екології. Вони гарніше виглядають… І не засмічують територію».

А у Львові з цим проблеми, купи вінків доводиться часто вивозити. Каже директор Янівського кладовища Віталій Нещадим:

«У кінцевому випадку ці квіти стають сміттям. Вони облазять і втрачають свій естетичний вигляд. Люди їх викидають і вони опиняються в урнах для сміття і ми їх вивозимо з кладовища».

Деякі господарники навіть спалюють пластмасові  букети. Але цим вони вбивають і себе, і довкілля, пояснює еколог Галина Мельник.

«Пластик – це є комплексна сполука і вона розпадається на надзвичайно багато різних невідомих навіть сполук. Це можуть бути і канцерогенні речовини, вони можуть накопичуватись в організмі людей. Так само ті люди, які безпосередньо це спалюють, вони можуть вдихнути чадний газ».

Зі свого боку апелює і церква. Далі – голова комісії з екології Львівської архієпархії греко-католицької церкви отець Микола Пришляк: «Ми вже декілька років поспіль просимо, щоб християни відмовились від цієї шкідливої практики і просимо, щоб альтернативою цих штучних квітів стали живі квіти».

Штучні квіти – це забруднення довкілля, а отже і екологічний гріх.

Жителів Львівщини закликають відійти від радянської традиції і шанувати пам’ять родичів живими букетами та молитвою.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Львівська Хвиля