Понад два десятки млинівчан провели на службу в Збройні сили України на Великодньому тижні

25.04.2019 23:34   Опубліковано : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

Серед призовників - і уродженці Демидівського, а також і Радивилівського районів, адже Пляшівська сільська рада віднедавна увійшла до Демидівської об’єднаної територіальної громади.

Благословив новобранців ратну службу і військову доблесть настоятель Млинівського-Свято-Михайлівського храму о. Тарас (Варварук), кожного з них окропив свяченою водою і вручив хрестики, які воїни носитимуть при собі.

На завершення молебня о. Тарас зазначив:

- Колись армія була популярна і такого терміну, як «ухилянт» навіть у нашому лексиконі не було. Згодом все змінилося і армія втратила популярність. Мені служити в армії не довелося,бо не було можливостей.І від цього вже в статусі священика інколи відчував дискомфорт. Однак коли розпочалися бойові дії на сході України, то намагався побувати у захисників країни. Із десяток разів бував там із короткотривалими візитами, а одного разу впродовж одного місяця в Пісках – в одній із найгарячіших точок російсько-української війни.

null
 Фото автора

Отець Тарас також розповів про ротного «Осу» - 22-річного офіцера, який керував військовим підрозділом у фронтовому пеклі. І командир роти так себе поводив у бойовій обстановці, що і свої поважали, і вороги боялися. На превеликий жаль, він загинув.

Нині Україна встає з колін, тому дуже важливо відродити імідж української армії.

- Вам пощастило служити в армії у відповідальний для країни час, – наголосив о.Тарас і побажав,щоб із допомогою наших земляків відродився справжній імідж української армії.

null
 Фото автора

А ще священик підкреслив: в окопах під обстрілами атеїстів не бачив і порадив якнайчастіше звертатися до Бога. Тоді коли розум людський заслабкий, коли недостатньо сил, коли не знаєте, як вчинити, а опинилася в життєвій безвиході, то просіть Бога, бо Він може зробити позитивну інтервенцію у ваше життя. Впускайте Бога у свої серця і нехай він робить такі втручання.

Запам’ятають призовники і такі слова: 

- Україна, як і будь-яка держава,без війська немислима. Тому дай вам, Боже, стати справжніми воїнами української армії!

null
 Фото автора

Доповнив священика військовий комісар Олександр Артем’юк. Він зазначив, що згідно з Указом Президента України воїни строкової служби в зону проведення операції об’єднаних сил не залучатимуться. Крім того, юнаки зможуть здобути військову спеціальність, яка згодом може знадобитися «на гражданці».

null
 Фото автора

Військові будні призовників минатимуть в підрозділах Національної гвардії України, Держприкордонслужби та інших військових формуваннях.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews