Етногалерея «Спадок» родини Демкур представила українську культуру на Міжнародному дні культур у ТНЕУ

26.04.2019 20:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

У Навчально-науковому інституті міжнародних-економічних відносин імені Б.Гаврилишина Тернопільського національного економічного інституту відбувся перший Міжнародний день культури. Іноземні студенти разом з українськими презентували свої країни, традиції, звичаї та особливості культури. Було цікаво, пізнавально та надзвичайно емоційно.

null

Українську культуру представляла етногалерея «Спадок» родини Демкур. Це спадщина усієї України, мозаїка пам’яток чи не зі всіх її регіонів. Вона захоплює справжнім розмаїттям і дивовижною єдністю елементів, від трипільських символів до сучасних орнаментів, переконуючи в тісному зв’язку і нероздільності українських територій. Це давні етнічні українські строї, старовинні жіночі прикраси, колекційні рушники, козацькі та писані домашні ікони, глиняні вироби, рідкісні документи та багато іншого.

null

«Маємо за честь бути сьогодні в такому товаристві, де представлені культури 25 країн світу, – зазначає відомий меценат та підприємець Тарас Демкура. – Ми системно працюємо над збереженням та популяризацією української культурної спадщини. Адже саме у ній захований унікальний генетичний код української нації».

null

Про українські традиції вишивання та про ідею створення етнічної галереї розповіла керівник проекту Етногалерея «Спадок» Наталія Волощук. Пані Наталія також повідомила, що вже в травні експонати з приватної колекції тернопільських меценатів – подружжя Демкур будуть представлені на фестивалі української культури «Кобзар» у Ніцці (Франція).

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews