Степан Барна підписав розпорядження про перехід трьох громад на Шумщині до православної церкви України (Відео)

27.04.2019 14:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

«Процес становлення української помісної православної церкви має відбуватися», – на цьому наголосив голова ТОДА Степан Барна під час підписання розпорядження про затвердження статуту релігійних організацій сіл Андрушівка, Руська Гута та Кутянка Шумського району. Підписання відбулося сьогодні, 25 квітня, у присутності представників релігійних громад та владики Нестора.

Голова облдержадміністрації зауважив, що день 25-го квітня також запам’ятається й прийняттям у Верховній Раді України закону про мову. «Хочу окремо подякувати народним депутатам від Тернопільщини Олегу Барні, Тарасу Юрику, Миколі Люшняку, Роману Заставному, Ігорю Поберу, Тарасу Пастуху і Михайлу Головку. Для нас важливо, щоб українська мова, яка сьогодні асоціюється з якісним україномовним продуктом після тотальної русифікації, могла бути реалізована», – акцентував Степан Барна.

Читайте також

Два храми на Божій горі осквернили, ймовірно, вандали-сатаністи

Водночас, за його словами, цей крок значно раніше був зроблений у вигляді становлення української церкви та отримання Томосу. «Це є елементом нашої спільної політики щодо українізації нашої держави. Я вітаю 26-ть громад у Тернопільській області, які прийняли рішення про приєднання до ПЦУ і гадаю, що ці кроки будуть відбуватися надалі. Сьогодні ми підписуємо розпорядження про затвердження статутів трьох релігійних громад Шумщини і це є найважливішим з точки зору становлення української церкви», – зазначив Степан Барна.

У свою чергу владика Нестор наголосив, що це історична подія для тих людей та громад, які прийняли рішення перейти до української церкви. «Це рішення прийнято вже певний час тому і добре, що пройдена уся процедура. Ми дякуємо за вашу принципову позицію та за те, що підтримуєте прагнення цих громад», – підсумував він.

Нагадаємо, минулого тижня офіційно до православної церкви України приєдналися громади Мирове, Потуторів та Кордишів Шумського району.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews