В індійському фільмі про Ісуса Христа знявся наш краянин

28.04.2019 22:13   Опубліковано : Валентина Семеняк
Джерело: TeNews

Індійські фільми, зазвичай, асоціюються з екзотичною музикою, піснями, танцями, барвистим одягом і дивовижними прикрасами. Однак палітра  індійського кіно насправді багатожанрова: це фільми психологічні, глибоко філософські, бойовики, комедійні. Одним словом, все як у всіх. Просто ми про це не все знаємо.

На початку цього року на півдні Індії (штат Карнатака) розпочалися зйомки унікального історичного фільму «Христос Спаситель». До речі. Християнство в цій країні третя за чисельністю релігія (2,3 % – це 24 млн ). Мовою цього штату (каннада) назва фільму звучить «Локарахакка». Фільм розповідає про основні віхи життя Ісуса: народження, змужніння, Розп’яття і Воскресіння. Події відбувалися в часи Римської епохи, потрібно було знайти європейців, які зіграли б римських воїнів… Оскільки туристів в Індії чимало, то й пошуки виявилися успішними. Одного з воїнів у фільмі зіграв українець Олександр Семеняк із Великих Гаїв, що у передмісті Тернополя. – Зйомки наших сцен тривали 8 днів. Це був особливий і цікавий досвід, – ділиться враженнями Олександр, – одна справа спостерігати за подіями на знімальному майданчику збоку, і зовсім інша – брати самому там участь. Колись в дитинстві ми з братом Євгеном  у Різдвяних вертепах часто були римськими солдатами. Тож було з чим порівняти.

Розповідає продюсер і актор фільму Чандра Секхар (кіностудія Chandras Arts): – Це найбільший автентично-історичний кінопроект про Господа Ісуса Христа. Між подіями, які відбуваються у фільмі і сучасним глядачем, відстань у 2000 років… Це потужне Послання Миру, яке ми прагнемо донести сучасному людству. Фільм демонструє історичну реальність із приголомшливими сценами і, водночас, мелодійною музикою. Це тільки початок нашої праці. Попереду ще багато роботи.

До слова. Одне із захоплень Олександра  Семеняка – режисура і монтаж. Перші свої короткометражки відзняв ще у студентські роки, коли вчився у Тернопільському технічному університеті імені Івана Пулюя.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews