Виявити організаторів незаконного видобутку бурштину, скупників та осіб, які цю діяльність «кришують»

Такі задачі поставила перед правоохоронцями обласна прокуратура

28.04.2019 21:45   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Робота правоохоронців не в повній мірі відповідає реальному стану справ щодо нелегального видобутку бурштину. Про це йшла мова у заступника прокурора Рівненської області Мирослава Пацкана. Перед керівниками правоохоронних органів він зауважив, що заходи щодо встановлення та затримання осіб, які здійснюють незаконний видобуток бурштину, є недостатніми.

Пацкан зажадав вжити заходів до викриття організаторів незаконного видобутку бурштину, скупників, а також осіб, які «кришують» старательську діяльність, посадових осіб, причетних до цих незаконних операцій.

Окрім цього, на сьогодні ще не вирішено питання про рекультивацію майже шести тисяч гектарів порушених земель лісового фонду, – повідомляє обласна прокуратура.

null
Фото - Північ-інфо

Зараз у поліції перебуває 388 кримінальних проваджень за фактами незаконного видобутку бурштину. Упродовж 2014-2019 років вилучено з незаконного обігу 10 тонн «сонячного» каміння.

Цього року викрито діяльність лише однієї організованої групи в складі 4 осіб, які здійснювали незаконний видобуток бурштину, що не відповідає масштабам незаконного промислу, який має місце на теренах Рівненщини, зазначають у прокуратурі.

Як зазначив заступник начальника ГУ Нацполіції в Рівненській області Руслан Стрельбіцький, вже вирішено питання щодо залучення на Полісся для боротьби з незаконним видобутком бурштину додаткових сил.

Джерело: http://piwnich.info


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews