Унікальні кольорові фото України, зроблені в 1904 році

30.04.2019 14:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: coma.in.ua

Фотограф Сергій Прокудін-Горський (1863-1944) розробив унікальний підхід до фотографування, завдяки якому йому вдалося перетворювати чорно-білі фото в кольорові.

Технологія, використовувана Прокудін-Горським на початку минулого століття, досить проста: на фотопластину послідовно робилися три фото: через червоне, зелене і синє скло. Далі негатив вставлявся в спеціальний проектор з трьома об’єктивами, оснащеними червоним, зеленим і синім світлофільтрами, які проектували одне кольорове зображення на екран.

Завдяки цьому зараз ми можемо бачити унікальні фото України 1904 року в кольорі. Сьогодні частина негативів Прокудіна-Горського знаходиться в США в колекції Бібліотеки Конгресу.

На відміну від популярних зараз “розмальованих” старих фото, знімки Горського були кольоровими від самого початку. І саме тому вони виглядають надзвичайно реалістично – здається, що фото зробили цього тижня. І лише потім розумієш, що знімкам уже близько сотні років!


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: coma.in.ua