Село Коропець на ретро фото

30.04.2019 17:13   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

В Монастириському районі Тернопільської області  знаходиться селище Коропе́ць. Воно розташоване у місці впадання річки Коропець у Дністер. Сьогодні Новини Тернопільщини познайомлять своїх читачів із ретро фото із села Коропець кінця ХІХ - початку ХХ століття, які вдалось розшукати.

На одній із світлин кінця ХІХ століття можемо побачити місцевих мешканців у автентичному одязі. Фото було зроблено якимось пофесійним фотографом для фотовиставки чи альбому.

Читайте також

Мальовничі Заліщики на ретро світлинах
Село Лапшин на фото 1914-1918 років
Селище Козлів на столітніх фото

Одне із фото показує як виглядав майже 100 років тому палац графів Бадені.

З відкритих джерел дізнаємось, що у 1893 році Коропець переходить у власність маршалка Галицького сейму, графа Станіслава Марціна Бадені (пол. Stanislaw Marcin Badeni). Станіслав одразу почав реконструкцію замку у родинну резиденцію. Новий палац вибудували у стилі віденського рениссансу. Роботи були завершені в в 1906 році. Палац повстав двоповерховим, прикрашений трьома ризалітами та фігурним дахом. До нашого часу збереглася овальна бальна зала на першому поверсі палацу. Поруч з королівською залою знаходилися їдальня, бібліотека та каплиця. З іншого боку тягнулися житлові приміщення. Другий поверх складався з житлових приміщень. У Першу світову війну в 1914—1920 роках палац було сильно пошкоджено та пограбовано.

У палацовому парку збереглися величезні старі дерева, зокрема, екзотичні (наприклад, платани).

Сьогодні Коропець – це містечко, яке відоме своїм пам'ятками, а саме: дендропарком, дерев'яними церквою Успіння Пресвятої Богородиці та дзвіницею, палацом графів Бадені та костелом святого Миколая, також фестивалем «Коропфест».

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: https://picryl.com


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews