Володимир Гройсман - «рекордний» Прем'єр-міністр, який за три роки зумів реалізувати всі мрії своїх попередників

03.05.2019 18:53   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Соціальні мережі

Вперше за час державної незалежності України Уряд очолює безперервно три роки одна людина – Володимир Гройсман, колишній мер Вінниці, екс-спікер Верховної Ради, екс-віце-прем’єр, автор і натхненник реформи децентралізації.

Отже, Володимир Гройсман став наймолодшим главою Кабінету Міністрів в історії України – на той час йому було 38 років.

Майже одразу ж молодий Прем’єр взявся за непідйомне завдання: до ремонту доріг. В таких масштабах і об’ємах про які навіть не мріяв жоден з попередників, або ж далі мрій - справи не рухались.

Паралельно Володимир Гройсман продовжив реформу децентралізації, яку сам і ініціював ще в уряді Арсенія Яценюка.

Також Гройсман розпочав реформування системи соціального захисту. Від підвищення пенсій, збільшення розміру мінімальної зарплати, до докорінної зміни принципів субсидіювання незахищених верств населення. Від нарахування - до вже повної монетизації виплат.

На це не міг замахнутися жоден з колег Володимира Гройсмана на посаді. Хоча, про це говорили усі прем’єри з 2000 року, від Ющенка до Яценюка.

І що важливо, він перший, хто зумів вчасно і збалансовано, заздалегідь, а не в останню передноворічну ніч, пропонувати головний фінансовий документ "Про державний бюджет", з урахування усіх напрямків життєдіяльності України.

Власне, Гройсман запровадив цілеспрямоване бюджетування, передачу великого фінансового ресурсу на місця в громади, відхід від поспіху і хаосу в складанні, узгодженні, а потім і затвердженні державного бюджету. За його ініціативи було започатковано прогнозування перспективного трирічного бюджетування! В іншій країні все це назвали б «бюджетною революцією».

І лише за це Володимир Гройсман увійде в історію, як глава Кабміну, що домігся від нардепів вперше затвердити Державний бюджет в терміни виписані в Конституції і Бюджетному Кодексі України.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Соціальні мережі