У Тернопільській школі на Святі сім’ї зібрали гроші для притулку для собак у Дичкові

08.05.2019 15:43   Опубліковано : Тарас Жак
Джерело: TeNews

У рамках Всеукраїнського проекту «Відкривай Україну» у школі №28 м.Тернополя провели Свято сім’ї, на якому збирали гроші на притулок  для собак у Дичкові.  

Під час заходу відбувся футбол, - у матчах зіграли 8 команд. Гравцями були учні 28-ої школи та їх батьки, колишні випускники цього навчального закладу, учні інших шкіл міста, члени ГО «Епіцентр дітям» та ГО «Сокіл», жителі мікрорайону «Аляска».

null

 

null

 

null

 

null

Також на футбольному майданчику активісти ГО «Сокіл» провели показові бої, зокрема, бій київського князя про монгольського хана. Один із тих, хто демонстрував бій - Дмитро Сокальський розповідає, що часто відвідує заходи, де є багато молоді, щоб показати фрагменти з історії:

«Я з радістю приходжу продемонструвати такі показові бої, бо вважаю, що молодь має пам’ятати історичні події, поважати свою державу та її минуле, а це чудовий спосіб розповісти хлопцям і дівчатам історію, показати як це було, у що були одягнені, скажімо, той же київський князь, чи монгольський хан, який одяг носили, яку зброю вони використовували у боях, та чому відбувалися ці битви», - зауважує Дмитро Сокальський.

null

 

null

 

null

Біля входу до школи діяв благодійний ярмарок, під час якого батьки учнів продавали солодощі, щоб зібрати гроші на притулок для собак. Матері школярів приготували та продавали канапки, тістечка, печиво – різноманітні смаколики і зауважували, що товар розходився дуже швидко, бо на свято прийшли чимало гостей, які із задоволенням хотіли спробувати усю цю смакоту. Одна із тих, хто купив солодощі на благодійному ярмарку – тернополянка Олена, вона прийшла на захід разом з дочкою, яка навчається у цій школі:  «Моя донечка одного дня прийшла зі школи і розповіла, що там будуть проводити Свято сім’ї і має бути цікаво та весело, ми вирішили приєднатися до святкування. Ось щойно купили тістечка і навіть уже їх спробували, хочу сказати, що ті матері школярів, які напекли смаколики для благодійного ярмарку – справжні молодці і чудові господині, усе дуже добре смакує, і крім того, це чудово, що за допомогою ярмарку вони також зроблять хорошу справу для безпритульних тварин – зберуть для них кошти», - розповідає пані Олена.

null

На подвір’ї школи діяла кухня просто неба – там готувати плов та пригощали ним усіх охочих за символічну ціну, щоб, знову ж таки, зібрати гроші для притулку собак. 

На Святі сім’ї учні виконували відомі українські пісні, виступали танцюристи, педагоги навчального закладу проводили різноманітні майстер-класи для школярів.

За словами педагога школи№28 та співорганізатора заходу Ольги Слободян, ініціаторами Свята сім’ї були самі ж школярі. До команди, яка займалася організацією увійшли 10 учнів від 7 до 11 класів. Вони усі взяли участь у проекті  «Відкривай Україну»: «Зараз триває другий тур проекту «Відкривай Україну», і Свято сім’ї – це наш проект, який буде оцінювати конкурсне журі проекту «Відкривай Україну». Наші учні старалися якомога краще організувати захід. Спершу вони провели   опитування серед мешканців мікрорайону, щоб визначити, що їх найбільше турбує у житті мікрорайону, і за цим опитуванням школярі з’ясували, що людям хотілося б більше спілкуватися один з одним, а також на території мікрорайону, на їх думку, є багато безпритульних собак і цю проблему, кажуть люди, треба усунути. Тому наші школярі вирішили по-перше,  - зробити свято, на якому б мешканці мікрорайону змогли зібратися та поспілкуватися у чудовій, позитивній атмосфері, а по-друге, - вирішили збирати на заході кошти для притулку для собак у Дичкові», - каже Ольга Слободян.

Атмосфера на святі була справді світлою і радісною, навіть попри те, що падав дощ, люди не розходилися, а смакували, танцювали, спілкувалися і розважалися.

Гроші, які вдалося зібрати для притулку для тварин, учні школи №28 та їхні педагоги передали волонтерам ГО «Друзі Хатіко».


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews