Громади Естонії та тернопільської області налагоджують співробітництво

09.05.2019 16:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Громадський простір

У вівторок 7-го травня в приміщенні Тернопільської міської ради відбулась зустріч представників громад Естонії та тернопільської області.

Основною метою зустрічі було налагодження контактів для реалізації майбутніх спільних проектів. Естонську сторону представляли депутати, керівництво громад, підприємці, працівники культури та громадських організацій. Зацікавлення до співпраці з естонськими громадами виявило 4 об’єднаних громад тернопільської області: Байковецької, Настасівської, Шумської та Хоростківської.

“Важливо, що об’єднана громада Тернополя, маючи великий досвід міжнародної співпраці та чимало контактів по усьому світу ділиться ними з іншими громадами тернопільської області. І сьогоднішній захід цьому яскравий приклад. Як консультант ТРВ “Асоціації міст України” буду пропонувати й іншим містам переймати практику Тернополя” – зазначає керівник ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад”, консультант ТРВ “Асоціації міст України” Максим Черкашин.

Під час зустрічі представники Естонії розповіли, як тривала реформа з децентралізації у їх країні та як працюють муніципалітети сьогодні. Особливу увагу було приділено електронному урядуванню Естонії, яка є лідером у цій галузі.

“Такі зустрічі є дуже важливими для розвитку громади. Ми уже маємо чимало контактів та партнерів у багатьох країнах світу. Проте завжди відкриті для співпраці та реалізації спільних проектів” – зазначає голова Шумської міської ради Володимир Плетюк. “Нещодавно ми приймали гостей з Німеччини та Польщі в рамках реалізації спільного проекту. Будь-яка співпраця розпочинається із зустрічі. Сподіваюсь, і сьогодні вона переросте у щось більше” – додає заступниця Хоростківського міського голови Ольга Лівель.

Делегація з Естонії перебуватиме у Тернополі до 10-го травня – зазначає начальник відділу міжнародного співробітництва Тернопільської міської ради Володимир Кашицький, – заплановані також зустрічі з молоддю, представниками місцевого бізнесу та керівництвом Байківецької громади – додає працівник міської ради.

Зустріч представників громад Естонії з громадами тернопільської області організовано за ініціативи Тернопільської міської ради у партнерстві з ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” та Тернопільським регіональним відділенням “Асоціації міст України”.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Громадський простір