На Рівненщині провели ревізії в 11 управліннях праці та соціального захисту населення

11.05.2019 14:43   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews
Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провели ревізії в 11 управліннях праці та соціального захисту населення області за 2017-2018 рр. та І квартал 2019 року, у 3 міських та 8 районних, і виявили  фінансових  порушень, що призвели до втрат, на суму майже на 13 млн грн. Контрольними заходами охоплено період діяльності 2014-2018 рр.

Виявлено факти подання жителями районів та міст недостовірної інформації про свій майновий стан під час заповнення документів на отримання субсидії. Найбільше порушень виявлено в управлінні праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Під час проведення контрольного заходу встановлено, що 300 громадянам, які не повідомили про придбання вартісних покупок, неправомірно надано житлових субсидій на суму майже 3 млн гривень.

Поряд з цим 155 домогосподарствам Рівненського району зайво призначено житлових субсидій на суму 1717,3 тис. грн, 107 жителям м. Дубно незаконно призначено субсидії та соціальні виплати на суму 1218,5 тис. грн, 95 жителям - Сарненського району коштів на суму 784,5 тис. грн, 69 жителям - Радивилівського району  коштів на суму 681,2 тис. грн та майже на півмільйона гривень житлових субсидій нараховано 55 жителям Дубровицького району тощо.
Серед інших виявлених порушень:

неповернення сум невикористаних субсидій;

зайве нарахування адресної безготівкової субсидії для відшкодування витрат на оплату газопостачання у період їх відключення від мереж газопостачання;

безпідставне надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг особам-пільговикам, що надали недостовірні дані про отримані доходи тощо.

Завдяки налагодженій роботі ревізорів забезпечено відшкодування коштів на суму понад 11 млн грн. Решта – на контролі Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області. Матеріали ревізій передано до правоохоронних органів. За результатами розгляду розпочато 46  кримінальних проваджень, вручено 14 повідомлень про підозру.

Прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews