У Будеражі на Здолбунівщині парафіяни УПЦ МП не дали провести молебень ПЦУ

12.05.2019 23:30   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Вчора, 11 травня, на Здолбунівщині у селі Будераж група осіб, прихильників УПЦ МП перешкодила релігійній громаді ПЦУ з села Будераж провести молебень на церковному подвір'ї. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук очевидець Юрій Сидорук та надав фото.

Ось його пост дослівно.

Жінки з церковними книгами в руках, дітьми і дитячими візками на вході в церкву, остервенілі, озлоблені чоловіки погрози, образи прокляття ... одні й тіж методи"руского міра", що на Сході в 2014, що тут, на Заході в 2019 р.

Вчора група осіб що складалась на 1/2 з жителів села Будераж та на 1/2 з немісцевих, привезених людей, перешкодила релігійній громаді ПЦУ з села Будераж провести молебень на церковному подвір'ї.

Жодних документів, які б підтверджували їх право користування приміщенням церкви (як культовою спорудою) відповідно до норм Закону України "Про свободу совісті та віросповідання" надано не було, так само як і не було надано документів які підтверджують право користування земельною ділянкою, на якій будівля церкви розміщена. При спробі жителів села Будераж зайти на церковне подвір'я, яке є власністю територіальної громади Будеразької сільської ради прихильниками УПЦ МП було застосовано силу та завдано тілесних ушкоджень прихожанам ПЦУ.

Ініціативна група з села Будераж звернулась до правоохоронних органів із повідомленням про кримінальне правопорошення за фактами незаконного утримання релігйної святині (ст.179 Кримінального кодексу), перешкоджання здійсненню релігійного обряду (ст. 180 ККУ), посягання на здоров'я людей під приводом проповідування релігійних віровчень чи виконання релігійних обрядів (ст. 181 ККУ), самоправство ст. 356 (ККУ), умисне завдання тілесних ушкоджень (ст. 122 ККУ)

Далі буде.

Джерело: мережа Фейсбук


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews