Відкриття літнього туристичного сезону 2019 на Тернопіллі (Фото)

13.05.2019 20:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: vposhukupryhod.blogspot.com

Літній туристичний сезон на Тернопіллі - це щось особливе, безліч цікавих атракцій, надзвичайних місць, неймовірна природа та драйвові фестивалі. Хоча туристичний сезон, як говорять спеціалісти, в нас триває 366 днів на рік, адже при перебуванні в печері час втрачає свій лік. А печер на Тернопіллі дуже багато і всі вони різні. Наш край просто народжений для подорожей, пригод та досліджень. Тут в кожному куточку області, на кожному клаптику землі є щось захоплююче : могутні замки і стрімкі ріки, чарівні водоспади і цілющі джерела, старовинні костели і містичні печери, місця сили і бойової слави. Кожний знайде щось собі до душі.

В неділю 12 травня я вже вкотре прийняла участь у грандіозному ВІДКРИТТІ ЛІТНЬОГО ТУРИСТИЧНОГО СЕЗОНУ на Тернопіллі, яке відбулося в місті Збаражі на парковій території легендарного замку. Цього дня містяни і гості фестивалю святкували потрійне свято, адже окрім Відкриття літнього туристичного сезону 2019,  старовинне місто Збараж відзначало своє 808-ме День народження та всі разом вітали жінок з Днем Матері. Фестиваль видався однією величезною туристичною атракцією з безліччю цікавих розваг та маленьких подорожей.

Кожний хто завітав на цей неймовірний фестиваль мав змогу відчути себе справжнім туристом та взяти участь у безкоштовній туристичній лотереї. Протягом двох годин всі бажаючі на головній туристичній локації свята, що знаходилася біля в'їздної брами замку, мали змогу зареєструватись у лотереї, щоб виграти один із численних туристичних призів. Для цього потрібно було лише написати свої контактні дані на клаптику паперу, скласти його у квадратик та кинути до зеленого мішочка, що був поруч. А тоді обов'язково з'явитися на розіграш призів, який розпочався о 15:00 годині. Всіх призів було близько шестидесяти, це були надзвичайно корисні та унікальні подарунки з туристичним логотипом області : яскраві футболки, горнятка, що не б'ються, навушки, парасольки, наплічники, портмоне та головні призи - квитки на політ на повітряній кулі. Людей на лотерею прийшло дуже багато, адже і переможців було не мало, всі призи знайшли своїх нових господарів. А для мене головним призом стала участь у цьому надзвичайному святі.

На фестивалі була ціла вуличка, на якій можна було здійснити імпровізовану подорож Тернопіллям, адже на ній в невеликих наметах розмістилися більшість районів та громад області. Кожна така локація це своєрідна презентація краю, що розповідала про туристичні, гастрономічні та культурні принади того чи іншого регіону. Мені подобалось тут вивчати цікаві буклети, розглядати вироби народних майстрів, знайомитись з історією, дізнаватись про нові свята і фестивалі, та планувати майбутні надзвичайні пригоди.

На Відкриття літнього туристичного сезону завітали гості не лише з усієї області та різних куточків України, а й представники сусідніх країн. Були присутні польські журналісти та телевізійники, які вже декілька днів перебувають в області у рамках прес-туру. Урочисте відкриття свята вже традиційно відбулося на сцені, де після офіційної частини до пізнього вечора лунав святковий концерт. Я зачаровано спостерігала за неймовірно гарними, барвистими костюмами учасників, цікавими танцювальними номерами, та заслуховувалась чарівними голосами виконавців. А в парку тим часом лунав дитячий сміх, святково одягнені гості гуляли алеями та брали участь у цікавих заходах.
 

Однією з найспортивніших туристичних локацій був безумовно скеледром, де всі бажаючі мали змогу безкоштовно випробувати себе у ролі справжнього підкорювача вершин. Це все було дуже безпечно, адже на скеледромі працювали професіонали, а на всіх учасників обов'язково вдягали спеціальне спорядження та страхівки. Я на жаль знову так і не наважилась випробувати свої сили, можливо вже на наступний раз.

Після активного відпочинку на скеледромі ми вирушаємо у незвичайну екскурсію замками Тернопілля. Адже тут на святі, в наметі, біля місця проведення лотереї, розмістилася дуже цікава виставка макетів замків у 3-D моделях. Які давали змогу побачити якими колись було більшість могутніх фортець області.

Після стількох подорожей та активних пригод нам обов'язково потрібно підкріпитись. А для цього відправляємось на Вареник-фест, де місцеві господині протягом дня безперервно ліплять смачні та ароматні варенички. Вони в першу чергу годують всіх дітей - учасників свята, а це близько 800 порцій та продають смакоту всім бажаючим. Варенички зі сметаною, це просто незабутній смак нашого фестивалю.

Час від часу чути постріли гармат від яких більшість людей аж підстрибують від несподіванки, це так вітають військові гостей свята. А біля замку в ровах, де колись була вода, зараз влаштовують показові лицарські бої. Виступають тут і браві козаки з шаблями, я все дивувалась наскільки вони спритні зі зброєю, це більше схоже на якийсь танок з вивіреними рухами. Діти з захватом перебігали з одного місця на інше щоб чічого не пропустити, адже це так цікаво, ніби подорож у часі. А курсанти ДНЗ "Тернопільського професійного коледжу ПВФП" влаштували показовий бій, продемонструвавши навики володіння зі зброєю, це було незвично, димові гранати та військовий стрій.

Найцікавіше в Відкритті літнього туристичного сезону ми залишили на останок. Вищі сили почули молитви організаторів і протягом дня була на прочуд тепла і сонячна погода, попри прогнози синоптиків про дощ. Проте пориви вітру не дали змогу вдень відразу запустити головну родзинку фестивалю - повітряну кулю, і довелося чекати вечора. Та від цього головна атракція стала не менш цікавою і зібрала безліч глядачів. А переможці туристичної лотереї, хто виграв квиточки, ще й стали справжніми повітроплавцями і мали змогу піднятись на кулі. Кулю привезли наші давні знайомі з Галицького товариства повітроплавців, справжні професіонали своєї справи. Як це неймовірно гарно, коли над стінами древньої фортеці здіймається у небо повітряна куля, незабутні спогади.

   Відкриття літнього туристичного сезону 2019 стало унікальним, це був справжній туристичний фестиваль з безліччю неймовірно цікавих і захоплюючих подій та подарунків. Я вже в п'яте беру участь у такому святкуванні і на мою думку цього року воно наймаштабніше. Проте це був лише початок нашої мандрівки фестивалями Тернопілля 2019, тому варто пакувати наплічники та збирати туристичне спорядження, адже попереду нас чекає ще безліч цікавих подій, незабутніх мандрівок і захоплюючих пригод. А також цілий перелік наших улюблених СВЯТ ЗАМКІВ.

Пригоди тривають....


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: vposhukupryhod.blogspot.com