У Львові День вишиванки відзначили виконанням Державного Гімну

16.05.2019 12:33   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Щоденний Львів

У четвер, 16 травня, біля будівлі Львівської облдержадміністрації відбулося спільне виконання Державного Гімну України з нагоди святкування Дня вишиванки.

Читайте також

Як у Львові виконали марш українського війська (Відео)
Уродженець Тернопільщини «вишиває» сірниками (Фото)

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «До святкування долучились працівники Львівської ОДА та Львівської обласної ради», пише - Щоденний Львів.

Заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак зазначила: «Є два символи, які найбільше переплітаються з нашою історією і з нашим майбутнім. Це жінка-берегиня та вишиванка, яка завжди передає емоції, душевність, інколи і біль, який наші прадіди відчували, передаючи це у орнаментах, кольорах вишиванки, це наш національний здобуток. Мені особливо приємно, що сьогодні вишиванка, особливо борщівська, яка має велику історію, є предметом розгляду як історія та надбання нашої нації як спадщини ЮНЕСКО.

Ірина Гримак також розповіла: «Вишиванка – це той атрибут, який не притаманний жодній іншій державі, а притаманний саме Україні, яка може цим атрибутом «говорити» на весь світ. Сьогоднішня подія – це не просто нагода раз в рік продемонструвати, що ти маєш вишиванку, це символ нашої української душі та відчуття, які прийшли до нас від прадідів, відчуття що ми українці». 

«Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення – щороку в третій четвер травня (будній день). Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка», – поінформували також в облдержадміністрації


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів