Від початку року державні виконавці області стягнули майже 570 тисяч гривень боргів по заробітній платі

В територіальних органах державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області перебувають 90 виконавчих проваджень щодо боргів по заробітній платі на суму в понад 2 з половиною мільйони гривень . Серед найбільших боржників – ДП «Санаторій «Збруч» (заборгованість станом на 11 травня – 1 363 547 гривень), ДП «Поділляторф» (817 142 гривні) та Кременецький КХП ДАК «Хліб України» (140 016 гривень). Додамо, складність виконавчих проваджень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами, полягає в тому, що боржниками є державні підприємства, фінансово-господарська діяльність тривалий час не здійснюється, кошти на арештованих рахунках відсутні, а майно – у зношеному стані, що ускладнює його реалізацію. 

Загалом же, з початку 2019 року органами державної виконавчої служби Тернопільської області з недобросовісних роботодавців стягнуто більше 568 тисяч гривень  для погашення заборгованості по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних з трудовими правовідносинами. Зокрема, майже 150 тисяч гривень сплатило комунальне підприємство «Редакція газети Тернопільської районної ради і Тернопільської районної державної адміністрації «Подільське слово». Ще близько 147 тисяч – ДП «Тернопільський облавтодор» АТ «ДАК «Автомобільні дороги України». Трохи менше 126 тисяч гривень на погашення заборгованості стягнули з Тернопільського державного науково-технічного підприємства «Промінь». Більше 92 з половиною тисяч гривень сплатило ТзОВ «Домобудівник», ще понад 53 тисячі – Язловецький обласний протитуберкульозний диспансер. В підсумку, свої кошти отримали 12 працівників.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області