В Угорщині відкрили виставку тернопільської художниці Олесі Гудими

16.05.2019 16:43   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

В Угорщині відкрили виставку тернопільської художниці Олесі Гудими. Про цю подію на своїй сторінці у Facebook написала Nepop Liuba:

«Сьогодні разом з Послом Болгарії в Угорщині Уляною Богданскою в її резиденції відкрили виставку робіт української художниці Олесі Гудими, спільно організованої Посольствами України та Болгарії в Угорщині.

Вітаючи присутніх на заході, Посол Болгарії наголосила, що цей захід - знак солідарності і підтримки України.
Зі свого боку, розповідаючи про художницю Олесю Гудиму, відзначила, що представлені на виставці картини надзвичайно глибоко відображають українську національну ідентичність, але водночас і містять у собі глибинні слов’янські корені, які поєднують також Україну з Болгарією», - пише Nepop Liuba.

Світлинами з виставки також поділилася у Facebook сама художниця Олеся Гудима та під фото додала: «Щиро дякую Послу України в Угорщині Любові Непоп, першому секретарю Посольства України в Угорщині Іванові Лукачуку та Послу Болгарї в Угорщині Уляні Богданській - за пропозицію та проведення виставки моїх художніх робіт в Будапешті», - зазначає художниця.

Олеся Гудима народилася 10 травня 1980 р. у Тернополі. Закінчила факультет журналістики Львівського університету (2003 р.). Працювала журналістом у тернопільських виданнях. З 2007 р. займається живописом.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews