Відомий художник-живописець презентує свої полотна у Скала-Подільській

17.05.2019 12:43   Опубліковано : Валентина Семеняк
Джерело: TeNews

У кожному маленькому містечку є свої таланти, якими, без сумніву, пишаються. Художника Євгена Шпака, знають не лише у Скала-Подільській на Тернопіллі, але й за межами України. Його художні полотна зберігаються в мистецьких колекціях музеїв Борщева, Тернополя, Львова, в приватних – в Києві, Львові, Мінську, Москві, Німеччині, Франції, Польщі, Італії, Іспанії, Боснії, Канаді, США.

Художник-живописець презентував свої перші виставки ще у 1969 році, коли працював завідувачем сільського клубу у селі Монастирок на Борщівщині. Перша персональна виставка була представлена у 1986 році у Борщівському краєзнавчому музеї. Сьогодні член Національної Спілки народних майстрів України, творчого об’єднання художників  Борщівщини «Потік» презентує свій творчий доробок у Скала-Подільському будинку культури.

Також Євген Шпак директор Скала-Подільського краєзнавчого музею імені Мирослава Старицького, який тимчасово знайшов прихисток у місцевій загальноосвітній школі. Задум цього музею надзвичайно цікавий, адже з цього краю пішло у світи багато талановитих особистостей, які згодом стали відомими на увесь світ. Взяти, хоча б, Мирослава Старицького, іменем якого назвали музей. У світі його знають як співака, педагога, громадського діяча. У нас був замовчуваний. Він виступав у 15-ти країнах світу на сценах близько 80-ти театрів та концертних залів, маючи великий успіх. Співав сімома мовами… 

Вхід до музею особливий, присвячений героям Небесної Сотні. Автор вражаючої картини на стіні (про події на Майдані) – Євген Шпак. Це його волонтерська праця.

Євген Шпак один з найактивніших учасників мистецьких вернісажів, –  каже про мистця старший науковий працівник Борщівського краєзнавчого музею Наталя Николин. – Крім пейзажів та натюрмортів у нього ціла низка робіт на історичну тематику, зокрема «Боже, Україну бережи», «Сталінський голодомор», «Смерть Олексинських патріотів», «Жертви Афганістану», «Страшний сон». Окремі роботи відтворюють пам’ятки архітектури, храми, старовинні замки: «Фортеця в Камянці-Подільському», «Скала-Подільська фортеця», «Скала-Подільський костел», «Скала-Подільська церква», «Скальний храм в Монастирку» та інші. Митець прагне доступними йому засобами втілити на полотнах власні задуми і своєрідне бачення реалій світу і йому це вдається.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews