У Львові заборонили будівництво у сквері на Горбачевського

18.05.2019 12:20   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

Виконком ухвалив рішення, яке унеможливлює забудову на вул. Горбачевського, 19.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, пише - Status Quo.

Позиція міста — на вул. Горбачевського, 19 не може бути багатоповерхової забудови. Тут має бути сквер. Про це сьогодні йшлось на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради. Відтак у суботу, 17 травня, виконком прийняв рішення «Про скасування наказу директора департаменту містобудування від 20.04. 2015 р № 130». Згідно з цим рішенням, будь-яке будівництво на території вул. Горбачевського, 9 буде незаконним.

«Це є історична частина міста, де традиційно був сквер. Цьогоріч без жодного на це дозволу було в жорсткий спосіб зрубано дерева, які там росли. І зрозуміло, що мешканці, які живуть поруч, висловили свою позицію, що щось незрозуміле відбувається. Ми мали ряд зустрічей з керівником профільного Інституту академії наук, власністю якого є земельна ділянка. І вони озвучили, що хочуть будувати житло для науковців. Але підставових документів на підтвердження цього вони не змогли надати. Є позиція мешканців щодо збереження цієї території, щоби залишити там сквер з, можливо, функціоналом садочка, освітньої частини», — доповів під час засідання виконавчого комітету заступник міського голови з питань розвитку, член виконавчого комітету Львівської міської ради Андрій Москаленко.

За його словами, зараз міськрада буде звертатись ще раз повторно до Академії наук, щоб цю ділянку передали у власність міста.

Як розповів мер, схожу ситуацію місто мало також у Стрийському парку, де замість задокументованої реконструкції павільйону підприємець його, фактично, знищив.

«Такі оази, про які говорить Андрій Москаленко, не можна забудовувати. Вони мають залишатися як громадський простір та належати громаді», — додав міський голова.

Він запевнив, що всі критичні містобудівні питання, які можуть викликати дискусії в громаді, надалі проговорюватимуть відкрито та публічно з мешканцями, аби не допускати таких кризових моментів, як зі знесенням самочинної семиповерхівки на вул. Личаківській, 259.

Нагадаємо, на останній сесії міськради було прийнято ухвалу, яка визначала дорожню карту щодо облаштування скверу на вулиці Горбачевського.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo