1200 випускників Прикарпатя взяли участь у прощі випускників у Погоні (Фото)

19.05.2019 16:35   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Вікна

У суботу, 18 травня, же вчотирнадцяте відбулася проща випускників до відпустового місця, що в селі Погоня на Тисмениччині.

Близько 1200 випускників освітніх закладів разом зі своїми педагогами та батьками зібралися у серці Івано-Франківської Архієпархії: Погінському монастирі Успіння Матері Божої отців василіян на прощу випускників. Організаторами прощі були Комісія у справах освіти і виховання Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, Братство свщмч. Йосафата Івано-Франківської Духовної семінарії, Погінський монастир отців василіян, інформують - Вікна з посиланням на прес-службу івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Розпочалася програма вступною наукою для молоді та молитвою на вервиці, яку провадили випускники Тустанської ЗОШ Галицького протопресвітеріату.

Продовженням прощі після невеликої перерви на обід став локаційний квест «Відважні вірою та любов’ю», який організували та провели брати-семінаристи. Квест відбувався на п'яти майданчиках: інтелектуальному, спортивному, мистецькому, духовному. Учні мали змогу більше дізнатися про наших блаженних новомучеників Омеляна Ковча, Климентія Шептицького, Тарсикії Мацьків та Йосафати Гордашевської.

У верхньому храмі тривала конференційна наука для педагогів, яку виголосив о. Йосафат Фітель ЧСВВ (м. Бучач).

По завершенні квесту розпочалася Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин, у співслужінні численного духовенства з різних куточків Прикарпаття. У своєму слові-зверненні він привітав усіх прочан і звернув увагу на роль, яку відіграє школа у житті кожної людини. Митрополит наголосив на тому, наскільки важливо розпочати своє доросле життя з молитви та Божого благословення.

Після Літургії Владика уділив архієрейське благословення і попросив ніколи не забувати це місце і приходити до нього у різні моменти свого життя: радісні чи не дуже.

Завершили прощу випускники на п’ятому майданчику — музичному, де їх знову чекали брати-семінаристи з концертом та веселими запальними бансами.

Цікавим моментом було те, що після прощі до Погоні приїхала молода пара. Наречена кілька років тому, будучи настільки враженою на прощі випускників, постановила взяти шлюб тільки у цьому святому місці. 
 


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вікна